Illustrasjon: Arkitekt Bjørn Jenssen

Reinertsen bygger senter for over 300 millioner

November 2015 åpner Nordlands største kjøpesenter City Nord i Bodø. Reinertsen er tildelt totalentreprisen på de nye 25.000 kvadratmeterne, til en verdi av over 300 millioner før merverdiavgift.

Slik ser City Nord ut i dag. Foto: Privat

Det skriver entreprenøren i en pressemelding fredag.

– Dette er en stor og viktig kontrakt for kontoret vårt i Jernbaneveien 100, og vi er stolte over tilliten som er utvist fra Coop Nordland i tildelingen av jobben. Vi har vært i Bodø i over 70 år, og har et dyktig prosjektmiljø, som over tid har levert gode resultater. Bodø er en interessant region for Reinertsen med mye utbygning innen både bygg og anlegg. City Nord vil bidra til videre utvikling og interessante arbeidsoppgaver for både Bodømiljøet og øvrige medarbeidere i Reinertsen innen prosjektering og utførelse, uttaler direktør for Reinertsens entreprisedivisjon, Kristian Reinertsen, i pressemeldingen.

I tillegg til 100 nye butikker i City Nord, kommer 300 nye parkeringsplasser. Med de 25.000 nye kvadratmeterne får kjøpesenteret til sammen 65.000 kvadratmeter.

Reinertsen har, ifølge pressemeldingen levert flere prosjekter i Bodø de siste årene, blant annet betong og bæresystem til Kulturkvartalet, samt Tverlandsbrua, som er ei firefelts frittfrembygg bru langs innkjøringen til Bodø nordfra.