Richard Opsahl Resvoll (i midten) ble Årets Unge Rådgiver 2021. Anders Høie og Mie Fuglseth var de to andre finalistene til den høythengende tittelen. Foto: RIF
Richard Opsahl Resvoll (i midten) ble Årets Unge Rådgiver 2021. Anders Høie og Mie Fuglseth var de to andre finalistene til den høythengende tittelen. Foto: RIF

Prosjekteringsleder i Multiconsult er Årets Unge Rådgiver

Prosjekteringsleder Richard Opsahl Resvoll i Multiconsult er kåret til Årets Unge Rådgiver i 2021 av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

34-åringen mottok utmerkelsen under RIFs Høstkonferanse tirsdag.

Resvoll har blant annet imponert som prosjekteringsleder, -gruppeleder og entrepriseansvarlig på prosjekter som Deichman Bjørvika, Vikingtidsmuseet og Campus Ås.

De to andre finalistene i konkurransen var klima- og miljørådgiver Mie Fuglseth i Asplan Viak og BIM- og Augmented Reality-spesialist Anders Høie i Trimble.

«Richard Opsahl Resvoll er kjent for å ta i bruk nye og utradisjonelle metodikker for prosjektutvikling og gjennomføring. Han er en åpen, tydelig og uredd leder, som fokuserer på arbeidsoppgaver, prosesser og sluttresultat. Juryen verdsetter spesielt Richards kreativitet og fokus på kompetanseutvikling og bruk av organisasjonspsykologi i utførelsen av rollens om prosjekteringsleder for mange store offentlige prosjekter. Hans største styrker som leder er hans modige tilnærming til oppgavene, hans helhetsforståelse og lederegenskaper», skriver juryen om årets unge rådgiver.

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene til prisen.

Kriterier for nominasjon er at kandidatene skal være spydspisser innen sitt fagområde, være nysgjerrige og nyskapende, at de bidrar til å løfte faget og evner å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell bruk av kunnskapen sin og være gode lagbyggere, skriver RIF.

– At Richard Opsahl Resvoll vant Årets Unge Rådgiver, betyr at han er Norges mest talentfulle rådgiver. Vi gratulerer både ham og de to andre flinke finalistene; Mie og Anders med hederlig omtale fra juryen. Dette er tre rådgivere som kommer til å sette store spor etter seg i den norske BAE-næringen, sier Liv Kari Skudal Hansteen, administrerende direktør i RIF.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi i RIF, Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg, Nina Svendsen i RIFs Hovedstyre og Prosjektutvikling Midt-Norge, Arve Brekkhus i Byggeindustrien, Agnes Öster Haagensen i URIF og Rambøll, Trond Cornelius Brekke i RIF og fjorårets vinner Krzysztof Wojslaw i Sweco.

Resvoll beskriver som en åpen, tydelig og uredd leder med fokus på arbeidsoppgaver, prosesser og sluttresultat. Han har vært prosjekteringsgruppekoordinator for alle Multiconsults fag på nye Deichman hovedbibliotek, prosjekteringsleder for flere bygg og entrepriseansvarlig for to av VVS-entreprisene på Campus Ås prosjektet. Han har vært oppdragsleder på Bjørvika skole og nå sist har han ledet oppdraget Nytt Vikingtidsmuseet som oppdragsleder gjennom en krevende fase med kvalitetssikring av gjennomførbarhet og kostnadskalkyle som forberedelse til en samspillsentreprise. I tillegg til å lede oppdrag er Richard nestleder i Multiconsults seksjon prosjekteringsledelse på Skøyen i Oslo, og han har siden 2020 også ledet et av de største kompetansenettverkene i Multiconsult.