Richard Opsahl Resvoll, Anders Høie og Mie Fuglseth.

Richard Opsahl Resvoll, Anders Høie og Mie Fuglseth.

– Historisk sterkt finaleheat i «Årets Unge Rådgiver»

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) sier de i år har fått inn rekordmange og sterke nominasjoner til konkurransen «Årets Unge Rådgiver».

– Juryen fikk derfor en svært krevende oppgave med å velge ut de aller mest talentfulle og dyktige finalistene, men valget falt til slutt på prosjekteringslederen Richard Opsahl Resvoll (Multiconsult), klima- og miljørådgiveren Mie Fuglseth (Asplan Viak) og spesialisten på BIM og Augmented Reality Anders Høie (Trimble), skriver RIF i en pressemelding. Vinneren offentliggjøres på RIFs Høstwebinar 26. oktober.

Siden 2002 har RIF delt ut prisen til en ung rådgiver som utmerker seg med fremragende arbeid innenfor sitt arbeidsområde, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet.

– Gjennom å hedre dyktige rådgivere under 35 år bidrar prisen til å vise mangfoldet i næringen og å skape forbilder for andre, skriver RIF. Vinner av Årets Unge Rådgiver i 202, Krzysztof Wojslaw (Sweco) ble i år i tillegg kåret til Europas mest talentfulle rådgiver i den europeiske oppfølgerkonkurransen EFCA Future Leaders.

I fjor ble det gjort en justering av kriteriene fra tidligere år.

– Justeringen gjør det lettere å sammenligne nominasjonene som kommer i de to kategoriene prosjekteringsleder og fagekspert. Hensikten var å favne bredere med kategorien «Leder av bygge- og prosjekteringsoppdrag» og å treffe flere fagretninger innen ledelse og styring. Resultatet av det ser vi i år, hvor hver tredje nominerte, samt en av de tre finalistene er nettopp prosjekteringsleder, skriver RIF i meldingen.

– Nominasjonene til Årets Unge Rådgiver 2021 vitner om dyktige talenter over hele landet og med god spredning i alder, kjønn og kompetanse. For eksempel er det i år for første gang et knapt flertall kvinner blant de nominerte. Juryen mener at det er et imponerende høyt nivå på de nominerte og at det er et historisk sterkt finaleheat i årets kåring. De tre finalistene har svært forskjellige profiler, men gjennomgående er det at de hver for seg er en drivende og inspirerende kraft innen sitt fagfelt om det så er AR, klima eller prosjekteringsledelse, sier Liv Kari Skudal Hansteen, administrerende direktør i RIF.

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene, basert på utvalgte kriterier. De nominerte kan blant annet skilte med å være representert på internasjonale fora og i akademiske kretser, så vel som å være viktige ressurser internt og i prosjektene.

– De tre finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede markert seg med tyngde innenfor sine respektive områder, og vi har stor tro på at alle tre vil sette store spor etter seg i BAE-næringen fremover. Årets sterke nominasjoner og finalister viser hvor gode RIF-bedriftene er på å satse på de unge ingeniørene ved å gi dem spennende oppgaver samt stor tillit og ansvar tidlig i karrieren. Det lover godt frem bransjens fremtid, sier Skudal Hansteen.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (Statsbygg), Nina Svendsen (RIFs Hovedstyre og Prosjektutvikling Midt-Norge AS), Arve Brekkhus (Byggeindustrien), Agnes Öster Haagensen (URIF og Rambøll), Trond Cornelius Brekke (RIF) og fjorårets vinner Krzysztof Wojslaw (Sweco). Vinneren offentliggjøres på RIFs Høstwebinar som strømmes direkte på bygg.no den 26. oktober.