Deichman-biblioteket Bjørvika i Oslo er tildelt den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLAs pris for Årets folkebibliotek 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTBDeichman Bjørvika. Foto: Einar AslaksenDeichman Bjørvika. Foto: Trond JoelsonDeichman Bjørvika. Foto: Einar AslaksenDeichman Bjørvika. Foto: Einar AslaksenKveldsbilde av Deichman Bjørvika som er Oslos hovedbibliotek. Seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for store og små. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Deichman Bjørvika vant internasjonal betongpris

Deichman Bjørvika ble 18. oktober tildelt førsteplassen i Excellence in Concrete Construction Awards i kategorien «mid-rise buildings».

Prisen ble utdelt på en stor internasjonal betongkonferanse i regi av American Concrete Institute (ACI) mandag 18. oktober.

Excellence in Concrete Construction-prisene ble, ifølge ACI, skapt for å hylle de mest kreative prosjektene i den internasjonale betongbransjen, samtidig som prisutdelingen danner en plattform for å anerkjenne innovasjon, teknologi og prestasjoner innen betongkonstruksjoner rundt om i verden.

– Det er særdeles hyggelig å motta en internasjonal annerkjennelse og pris for betongarbeidet i Deichman Bjørvika. Betongarbeidet, og spesielt det støpte pyramideformede foldetaket har en særegen konstruksjon hvor det ble stilt store krav til fag, planlegging, presisjon og logistikk, kommenterer administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby i en pressemelding fra Byggutengrenser.

Ifølge meldingen fra Byggutengrenser har ingen norske bygg vunnet denne prisen før.

– Vi er veldig glade for at Deichman Bjørvika får denne høythengende prisen. Bygget vant vår egen Betongtavle-utmerkelse i fjor, og vi fant det naturlig å nominere den som kandidat til denne internasjonale prisen, sier Cecilie Hagby, daglig leder i Norsk betongforening.

I tillegg til å vinne Betongtavlen i 2020, vant Deichman Bjørvika også prisen for Årets Bygg 2020 under Byggedagene i august i år.

– Det er utrolig gøy at Deichman Bjørvika og betongkonstruksjonene i bygget blir viet oppmerksomhet, også internasjonalt. Betongkonstruksjonene i bygget er helt spesielle, samtidig som det er blitt et fantastisk bygg som er muliggjort av våre medarbeidere og andre flinke fagfolk, sier John Erling Strand, direktør Multiconsults avdeling for bygg og eiendom i Oslo, i en intern nyhetssak hos rådgiveren.

Multiconsult har jobbet med det nye hovedbiblioteket fra skisseprosjekt til ferdig bygg, heter det i meldingen fra rådgiverbedriften. Entreprenører på prosjektet har vært AF Gruppen og Skanska Norge, og arkitekter er Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo.