Hit til Taraldrud mellom Oppegård og Ski vil politiets nye beredskpassenter bli lagt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiets beredskapssenter til Ski

Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune, opplyser justisminister Anders Anundsen (Frp) til NRK.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) opplyser til NRK at Taraldrud dermed er valgt til fordel for den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo. En tomt på Alnabru i Oslo ble i fjor skrotet for det nye beredskapssenteret på grunn av plassmangel og utfordringer med kvikkleire.

Daværende justisminister Grete Faremo (Ap) forsikret i 2012 at beredskapssenteret på Alnabru skulle stå klart innen fem år til en pris på rundt 1 milliard kroner.

Anundsen fastslo imidlertid i september i fjor at både Taraldrud og Grønmo er langt billigere løsninger. Anslagene for ett år siden viste at det vil koste om lag 3,5 milliarder kroner å etablere et beredskapssenter på Taraldrud, samme pris som alternativet på Grønmo. Tomtekostnader kommer i tillegg.

For Alnabru ble kostnadene anslått å bli 840 millioner kroner høyere. Forprosjektering av Grønmo og Taraldrud startet i juni i år, opplyste Anundsen til NTB i sommer.

Det nasjonale beredskapssenteret er blant annet ment å huse helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og hundetjenesten i politiet