Illustrasjon av det nye logistikksenteret som Peab skal bygge for Posten Bring. Illustrasjon: Plan1
Illustrasjon av det nye logistikksenteret som Peab skal bygge for Posten Bring. Illustrasjon: Plan1

Peab tildelt kontrakt for bygging av nytt logistikksenter

Peab har fått oppdraget med å bygge et nytt logistikksenter for Posten Bring i Moss. Totalentreprisen har planlagt ferdigstillelse høsten 2025.

Peab og Posten Eiendom signerte 14. desember kontrakten for oppføringen av det nye logistikksenteret, ifølge en pressemelding. Bygget vil være lokalisert i Moss Næringspark.

Med et bruttoareal på rundt 20.000 kvadratmeter vil det nye bygget blant annet huse et moderne pakkeanlegg levert av Vanderlande.

Tradisjonelt næringsbygg

Prosjektet vil bli gjennomført som en totalentreprise, med oppstart på grunnarbeider i februar/mars 2024 og planlagt overlevering i september 2025.

– Det blir et tradisjonelt næringsbygg med bærende konstruksjoner i stål og hulldekker samt fasade med sandwichelementer. Takkonstruksjon vil bestå av perforerte TRP-plater med sandwichoppbygging. Prosjektet har en tydelig miljøprofil hvor hele taket skal være forberedt for solceller samt at det etableres et omfattende ladeanlegg for lastebiler og nærvarmeanlegg, sier prosjektleder Mikael Sandeman i Peab Bygg i pressemelding.

To millioner pakker

I tillegg til det avanserte pakkeanlegget vil bygget inneholde produksjonsmesanin og kontorlokaler på henholdsvis 10.000 og 1.800 kvadratmeter. Uteområdene vil også bli utviklet med cirka 45.000 kvadratmeter permeabelt dekke og betongplater, hvor betong- og tømmerarbeid vil bli utført av Peabs egne fagarbeidere.

– I disse dager produserer vi over to millioner pakker i uka og det er høy aktivitet på samtlige av våre terminaler landet rundt. På vårt nye logistikksenter i Moss investerer vi for fremtiden og vil øke denne kapasiteten ytterligere. Logistikksenteret skal ta hånd om Posten Bring sitt voksende importvolum av pakker og vil bli et av landets største pakkeanlegg. Logistikksenteret skal holde høy miljøstandard og BREEAM-sertifiseres, sier Edvard Nervik, Eiendomsdirektør i Posten Bring AS.