Illustrasjon: RATIO arkitekter

Peab rehabiliterer UiT i Narvik

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Statsbygg om rehabilitering og ombygging av Universitetet i Tromsø, avdeling Narvik.

Det skriver Peab i en pressemelding tirsdag.

Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 132 millioner kroner før merverdiavgift. Prosjektet har oppstart i april 2019, og skal overleveres i juni 2020, med prøvedrift til midten av desember.

– Ekstra givende

− Prosjektet er av stor betydning for vår avdeling og virksomhet i Narvik. Vi er veldig glade i å drive med prosjekter innen utdanningssektoren, og det er ekstra givende å drive byggeprosjekt der fremtidens byggingeniører utdannes, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg.

Narvik-avdelingen av Universitetet i Tromsø har, ifølge pressemeldingen, bygningsmasse som er utført i to byggetrinn. Et byggetrinn er fra 1969 og et annet fra 1997. Nå skal det eldste bygget, som er på tre etasjer, rehabiliteres og bygges om. I tillegg skal tilgrensende arealer fra det nyeste bygget ombygges og oppgraderes. I hovedsak gjelder dette servicesenter, kantine og glassgård, skriver Peab.

Mer attraktivt

− Kunnskapsdepartementet har nå stort fokus på å oppgradere universitetsbygg til fremtidens undervisningsformer og til å gjøre byggene mer attraktive for studentene. Dette prosjektet er et eksempel på dette, og vi gleder oss til å kunne ta fatt på oppdraget sammen med Peab Bjørn Bygg, sier Johan Borud, Statsbyggs prosjektleder.

Omfanget av rehabiliteringen og ombyggingen i det eldste bygget utgjør rundt 7.000 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges en mesanin på 207 kvadratmeter i maskinhallen, som er i bygget fra 1997.

− Vi skal også renovere samtlige fasader på bygget fra 1969 og fasaden rundt kantinen. Fasadene utgjør om lag 4.000 kvadratmeter totalt, opplyser Hansen.

Arkitekt er RATIO arkitekter.