Peab bygger boliger i Kongsberg

Pilares Eiendom har signert Peab som totalentreprenør for oppføring av de 38 første leilighetene i Klemskvartalet i Kongsberg.

Pilares og Peab har jobbet sammen om forbedringer og optimalisering av prosjektet siden august 2020, da samspillskontrakten ble inngått. Kontrakten har en verdi på 120 millioner kroner eks mva, ifølge en pressemelding fra Peab

– Samspillsfasen har vært spennende og lærerik. Pilares er en profesjonell eiendomsutvikler som ønsker god kvalitet i byggene for sine kunder. Vi kommer inn med spesialistkompetanse på prosjektering og gjennomføring, og sammen har vi utviklet et byggeprosjekt vi begge skal være stolte av når det står ferdig, sier avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab.

Klemskvartalet består av 38 kvalitetsleiligheter fordelt på to leilighetsbygg med unik arkitektur. En stor hage blir midtpunktet i kvartalet. Under byggene blir det parkeringskjellere og boder.

Peabs kontrakt omfatter også riving av fem boliger, omlegging av VA-anlegg, og bygging av et nytt fortau fra Klems gate og ut til Drammensveien.

− Vi har jobbet lenge med Klemskvartalet, og fått mange gode tilbakemeldinger underveis. Boligprosjektet har blitt tatt godt imot i markedet i Kongsberg, og det er derfor bra at vi har de siste brikkene på plass og kan starte byggeprosessen med Peab på laget, sier prosjektleder Rannveig N. Hoffmann, prosjektleder i Pilares Eiendom.