Overhalla Betongbygg leverer til verdens største settefiskanlegg

Overhalla Betongbygg AS har inngått avtale med entreprenørkonsernet Consto om levering av betongelementer til byggingen av verdens største settefiskanlegg til Salmar på Tjuin i Steinkjer.

Forrige uke signerte Overhalla Betongbygg kontrakt med hovedentreprenør i Tjuin- prosjektet, Consto Anlegg Midt AS. Kontrakten er på nærmere 140 millioner kroner og består av konstruksjon, produksjon og montering av til sammen 2.365 betongelementer, hvorav 38 smoltkar, RAS-løsninger og cirka 4.600 kvadratmeter med hulldekker, skriver Overhalla i en pressemelding.

Administrerende direktør i Overhalla Betongbygg, Arnt Ove Amdal, gleder seg stort over å samarbeide med Consto og Salmar på dette prosjektet.

Dette er en svært viktig kontrakt for oss og en bekreftelse på at vi gjør noe riktig i dette markedet. Vi har gjennom flere store prosjekter utviklet oss videre og hele tiden drevet kontinuerlig forbedring og vi ser nå frem imot å levere Overhalla-konseptet i vårt nærområde, sier Amdal i meldingen.

Det er Consto-konsernets trønderbaserte selskap Consto Anlegg Midt som har fått hovedentreprisen på prosjektet og sammen med SalMar har de valgt å gå for lokal leveranse av betongelementer.

- Det er veldig gledelig å kunne konstatere at det lokale næringslivet har kompetanse og kapasitet til å delta i dette store og komplekse prosjektet, og vi ser frem til et godt samarbeid med Overhalla Betongbygg, sier Alexander Korssund, daglig leder i Consto Anlegg Midt.