Hanna Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo.

Hanna Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo.

Oslo skal bruke 40 millioner kroner på trær de neste årene

Treplantingsprosjektet Oslotrær skal sørge for at det plantes 100.000 trær i byggesonen innen 2030. Byrådet vil gi 9,5 millioner til treplantingsprosjektet årlig i fire år.

- Trær er en utrolig viktig del av byen vår og nå planter vi for generasjonene som kommer etter oss. Trær bedrer luftkvaliteten, bidrar til biologisk mangfold, sørger for livsviktig klimatilpassing og ikke minst til økt trivsel for byens innbyggere, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) i en pressemelding.

De skriver at hundre tusen trær er en ambisjon for å ivareta den grønne byen for fremtiden. Prosjektet skal plante store parktrær som kan veie flere hundre kilo, frukttrær som ungdommer i sommerjobb planter i bydelsparker, boligområder og nabolagshager, trær som plantes av barn i skoler og barnehager, samt helt unge trær som blir små lommeskoger og fremtidens 100-meter skoger.

- Oslo nyter i dag godt av investeringene i trær som ble gjort for 100 år siden, men trær lever ikke evig og vi må videreføre plantingen for å beholde byens flotte krone-tak. Hvem har ikke sitt eget store favoritt-tre blant de gamle kjempene? Den kvaliteten vil jeg gi videre til de som vokser opp i Oslo nå og i fremtiden, sier Marcussen i meldingen.