Daglig leder Lars Mamen i Fair Play Bygg Oslo og omegn. Foto: Stefan Offergaard

Oslo øker bevilgningen til kampen mot kriminelle i byggenæringen

Oslo kommune spytter inn totalt 43 millioner kroner ekstra i revidert budsjett for kommunen. 150.000 kroner går til Fair Play Bygg Oslo og omegn, som jobber for å avsløre kriminelle i bygg- og anleggsnæringen.

Revidert budsjett for Oslo ble lagt frem torsdag ettermiddag denne uken.

Ifølge Dagsavisen er budsjettet oppdatert for å styrke attraktiviteten til Oslo i en sommer preget av koronavirus og en norgesbefolking som ferierer i eget hjemland.

– Vi har fått på plass økte satsinger på mange ting som vil skape mer aktivitet for folk i byen som er rammet av koronasituasjonen. Vi skal gjøre Oslo til en enda mer trivelig by for alle oss som må være her i sommer. Alt i alt vil forslagene beløpe seg til 43 millioner, sier gruppeleder for Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, til Dagsavisen.

Blant bevilgningene er 15 millioner kroner til oppgradering av badeplasser, brygger, benker og andre ting over hele byen, med fokus på ytre by, en bevilgning som kan skape flere mindre oppdrag for aktører i byggenæringen.

I samme pakke øker også Oslo kommune bevilgningen sin til Fair Play Bygg Oslo og omegn med 150.000 kroner.

‒ Alle monner drar. Det er byggebransjen selv som finansierer mesteparten av aktiviteten vår. Men det er veldig hyggelig at Oslo-bystyret forstår at arbeidet vårt er viktig gjennom å øke bevilgningen i revidert budsjett med 150.000 kroner, sier daglig leder Lars Mamen i Fair Play Bygg Oslo og omegn til Byggeindustrien.

Tidligere denne uken lanserte foreningen en ny etikkplakat for en seriøs byggenæring. Oslo kommune var da også en av de første underskriverne, sammen med Statsbygg, NRC Group, Malermestrene, Murmestrene Fjeldheim og Knudsen, Frank Kristiansen og Leithe & Christiansen.