Illustrasjonsfoto: Optimera
Illustrasjonsfoto: Optimera

Optimera styrker satsingen mot betongmarkedet

Optimera etablerer en egen betongspesialist-divisjon gjennom sammenslåing av datterselskapene Rencon og Hansmark.

– Under Rencon-navnet vil den nye divisjonen også få landsdekkende varelegging og distribusjon, heter det i en melding fra selskapet.

Oppkjøp av Hansmark og Rencon inngår i Optimeras satsing på betong- og anleggssektoren. Nå samles virksomhetene i én divisjon under navnet Rencon. Fra medio juni 2022 ble logistikk- og IT-systemene til Rencon og Optimera integrert.

Erik Tønnesen. Foto: Optimera

Erik Tønnesen. Foto: Optimera

– Som divisjon i Optimera vil Rencon bidra enda sterkere til effektivitet, større utvalg og styrking av lønnsomheten til kunder innenfor betong og anlegg. Varelegging ved vårt nye sentrallager i Vestby og logistikklager i Tromsø er håndfaste eksempler på dette, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera i meldingen.

Jarle Kristiansen tiltrådte stillingen som divisjonsdirektør 1. mars i år. Han har jobbet i Hansmark siden 2019.

Etter sammenslåingen har Rencon avdelinger i Bergen, Sandnes, Kristiansand, Oslo og Trondheim. Virksomheten inkluderer også et renoveringsanlegg på Ilseng i Innlandet fylke.

– Vi ønsker å få ventetiden ned og servicegraden opp i vår bransje. Investeringer i nytt utleiemateriell, effektivisering av renovering og digitalisering er viktig i forhold til dette, sier direktør Jarle Kristiansen i Rencon.

Virksomheten får totalt 70 medarbeidere og en årlig omsetning på cirka 300 millioner kroner.