Rencons anlegg på Mjåvann med kontorer, lager og siloanlegg for sparkel. Foto: Rencon

Optimera kjøper Rencon - skal styrke seg på betong og anlegg

Optimera kjøper Kristiansand-selskapet Rencon AS for å ekspandere videre innenfor betong- og anleggssektoren.

Gjennom sitt eierskap i Hansmark AS har Optimera siden 2017 hatt et fotfeste overfor entreprenører som jobber inn mot bygg, vei, tunnel, bane og anlegg.

I likhet med Hansmark, er Rencon et spesialistselskap med virksomhet innen salg og utleie til anlegg og infrastruktur. - Produktspekteret dekker armeringsprodukter, verktøy, utstyr og festemateriell. Selskapets medarbeidere utfører dessuten flytsparkling og berginjeksjon, heter det i en pressemelding.

Selskapet er lokalisert på Mjåvann utenfor Kristiansand, ble eablert i 2008, har elleve medarbeidere og cirka 50 millioner kroner i årsomsetning.

– Rencon sin kompetanse og produktutvalg møter behovene til mange av våre eksisterende kunder på Sørlandet. Vi mener Rencon sine produkter og løsninger bidrar til å effektivisere prosessene på byggeplass og derigjennom øke kundenes lønnsomhet sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera i pressemeldingen.

Daglig leder og tidligere aksjonær Mikael Olsen i Rencon sier han ser frem til å få Optimera som eiere og mulighetene dette gir for å utvikle selskapet videre. Han fortsetter i stillingen etter overtagelsen. Olsen har vært en nøkkelperson i utviklingen av Rencon siden etableringen.

– Størrelse er viktig for å møte kundenes behov blant annet når det gjelder logistikk, miljø og digitalisering. Personlig har jeg derfor en tid ønsket å se Rencon som en del av en større virksomhet med ressurser til å satse på dette. Det handler om å yte enda bedre service til kundene og Optimera er en perfekt strategisk match for oss i så måte, sier Olsen.