Ole-Gunnar Hagebø (f.v), Nils-Petter Hagebø og Asbjørn Vennebo. Foto: Optimera

Optimera blir majoritetseier i Hansmark

Optimera går inn som ny majoritetseier i Hansmark for å bidra til økt vekst og videre ekspansjon for selskapet.  

Hansmark er en stor aktør innen salg og utleie av forskalingssystemer, samt salg av forbruksartikler til betong- og murbransjen. Ut fra sitt hovedkontor på Kokstad i Bergen har selskapet skapt en lønnsom virksomhet som i 2017 vil omsette for cirka 240 millioner kroner.

G Hagebø Holding AS, som eies av familien Hagebø, selger 65 prosent av aksjene i Hansmark AS til Optimera AS. 

Fortsetter som tidligere

- Det er i hovedsak våre entreprenørkunder som har gjort oss i stand til å vokse utover Bergensområdet. Nå teller vi over 50 ansatte med avdelinger i Sandnes, Oslo og Trondheim, sier daglig leder Nils-Petter Hagebø i en pressemelding.

- At vi nå får Optimera inn som strategisk partner gjør oss rustet for videre ekspansjon, legger han til. Hansmark videreføres i sin nåværende form. Både Nils Petter Hagebø og Ole Gunnar Hagebø fortsetter i virksomheten som før, med Optimera-sjef Asbjørn Vennebo som ny styreleder.

Større muskler
Med sin landsdekkende tilstedeværelse er det duket for at Optimera kan bidra til økt salg av Hansmark sine produkter og tjenester.

- Hansmark sitt tilbud passer svært godt inn med mange av våre eksisterende kunders behov, så her er det åpenbare muligheter. Vårt fokus på HMS, gode innkjøpsbetingelser og finansielle styrke gir godt grunnlag for videre utvikling, uttaler en fornøyd Vennebo.

Optimera vil med sitt aktive eierskap tilegne seg kompetanse innenfor et nytt spesialistfelt.

- Hansmark har en sterk faglig plattform og gjør oss til en mer komplett samarbeidspartner for de store kundene våre. Vi har jobbet for å få et bedre fotfeste for leveransene til grunnentreprenørene i byggegropa og på anleggssiden. Med Hansmark på laget oppnår vi dette, sier Vennebo. Hansmark har blant annet referanseprosjekter som Mølledammen Øst, Nasjonalmuseet og Ås Campus.

Gjennomføringen av avtalen er planlagt i januar 2018 etter Konkurransetilsynet sin behandling.