Ølen Betong sin samferdselsfabrikk i Sveio. Foto: Ølen Betong
Ølen Betong sin samferdselsfabrikk i Sveio. Foto: Ølen Betong

Ølen Betong leverer 260.000 kvadratmeter elementer til tunneler på E6 og E39

Ølen Betong vant kontraktene på betongelementleveransene til tunneler på samferdselsprosjektene E6 Kvithammer – Åsen og E39 Lyngdal Øst-Vest.

Kontraktene gjelder totalt 260.000 kvadratmeter med betongelementer, skriver Ølen Betong i en pressemelding fredag.

Ølen Betong har inngått kontrakt med Implenia Norge AS for leveranse av betongelementer til prosjektet E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest. Betongleverandøren har også inngått kontrakt med Hæhre Entreprenør AS for leveranse av betongelementer til prosjekt E6 Kvithammar – Åsen.

Elementene skal produseres ved Ølen Betong sin spesialfabrikk for samferdselselement i Sveio i Vestland, og vil, ifølge pressemeldingen, sikre god aktivitet ved fabrikken i halvannet år framover.

Kontraktene omfatter omtrent 14.000 enkeltelementer til en samlet vekt på rundt 80.000 tonn. Dette vil si omtrent 2.800 trailerlass, heter det i pressemeldingen. Samtlige elementer fraktes fra Sveio til mottakssted med båt, og deretter videre til tunnel med trailere.

Daglig leder Lars Norekvål og divisjonsleder Geir Arild Søndenå sier i pressemeldingen at de er godt fornøyde med kontraktene og med samarbeidet selskapet har hatt med Hæhre Entreprenør og Implenia Norge på en rekke prosjekter gjennom mange år.

– Vi er svært fornøyde med kontraktene vi har inngått med Hæhre og Implenia, og takker for tilliten de nok engang har vist oss, sier Norekvål.

– Kontraktene sikrer oss god aktivitet i usikre tider, og vi gleder oss til å komme i gang med leveransene samt utvide med flere ansatte i Sveio, sier Søndenå.