Hedalm Anebyhus inntar Vestlandet. F.v Arnfinn Straamyr forhandlerdirektør, Kent Emil Johansen direktør KEJ Gruppen og Finn Løkken administrerende direktør i Hedalm AS (foto: Hedalm).

Offensiv boligprodusent med storsatsing i vest

Hedalm Anebyhus satser tungt på Vestlandet og inngår et strategisk langsiktig samarbeid med KEJ Gruppen.

Fusjonerer med ny profil

1. januar fusjonerte Hedalm Byggtech og søsterselskapet Hedalm Anebyhus. Samtidig skiftet Hedalm Anebyhus navn til Hedalm.

Det fusjonerte selskapet har fått ny logo. Mot privatmarkedet vil Hedalm fortsatt profilere varemerket Hedalm Anebyhus for boliger. Mot det profesjonelle markedet der selskapet jobber mot segmenter som bygg- og anleggsmoduler, skoler, omsorgsboliger, studentboliger,leiligheter og barnehager blir Hedalm profilert. Det nye selskapet får fra 3. februar nytt hovedkontor på Hjellum.

─ Med denne fusjonen står Hedalm fram som et nytt selskap med store og moderne lokaler med stor kapasitet til å møte framtiden krav til moderen boliger i alle størrelser, sier Finn Løkken til Byggeindustrien.

Med hovedsete og utgangspunkt i Bergen skal KEJ Gruppen ivareta og videreutvikle Hedalm Anebyhus sin strategi om betydelig vekst i salg av boliger i Hordaland og Sogn og Fjordane.

─ Vestlandet og spesielt fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane er et område vi forventer betydelig vekst og hvor det er behov for økende boligbygging, sier administrerende direktør i Hedalm Finn Løkken i en pressemelding.

Stor forhandlersatsing

Hedalm har tidligere uttalt at boligprodusenten er i full gang med å bygge opp et bredere forhandlernett. Løkkens mål er å få på plass 30 nye forhandlere i løpet av tre år. Nå begynner de første forhandleravtalene å komme på plass.

Boligprodusentens forhandlersatsning ledes av Arnfinn Stråmyr, som har erfaring med å jobbe langsiktig med forhandlere. Han har erfaring med å bygge opp tilsvarende forhandlernett fra tidligere.

─ Med et tett og godt samarbeid med KEJ Gruppen vil vi bli betydelig sterkere lokalt og kunne yte raskere og bedre service, sier Arnfinn Stråmyr.

Klokketro på å bygge i sikre omgivelser

Hedalm AS er en av Norges eldste boligbyggere og har bygget boliger i snart 50 år, og alle boligene er produsert på Hedmark. I 2014 flytter Hedalm inn i ny fabrikk og hovedkontor på Hjellum rett sør for Hamar. Da vil produsenten kunne tilby boliger produsert innendørs i trygge og sikre omgivelser.

­─ Målet vårt er å bygge mest mulig inne i fabrikk slik at kundene er sikret ekstra god kvalitet på arbeidet og materialer. Uansett om boligen heter passivhus eller plusshus kreves det tettere hus, tørrere materialer og en bedre kontroll over alt som gjøres. Hedalm er overbevist om at dette gjøres tryggere innendørs enn utendørs, sier Løkken.