Foto: Sindre Sverdrup Strand

OBOS, Selvaag og Ap mener Høyre blåser opp boligtall

To av Oslos største utbyggere og Arbeiderpartiet anklager Høyre for å ha bidratt til boligprisveksten i hovedstaden og for å blåse opp tallet for ferdigregulerte tomter.

Det skriver Dagens Næringsliv i sin papirutgave onsdag.

Arbeiderpartiets Raymond Johansen mener Høyre feilinformerer om tomtetallene i Oslo når byrådsleder Stian Berger Røsland hevder det finnes over 20.000 ferdigregulerte tomter i hovedstaden.

Plan- og bygningsetaten har, ifølge artikkelen i DN, oppført 17.829 tomter til boliger, men ifølge Ap, OBOS og Selvaag er det faktiske tallet 12.770 tomter.

– Av disse 12.770 er nesten 4.000 i Bjørvika til priser langt over det folk flest har råd til. Byrådsleder Berger Røsland har ikke kontroll på sin egen etat eller kontroll på sin egen by når han går ut og sier at det er 20.000 byggeklare tomter. Det stemmer ikke. Det er mot bedre vitende, og vel så alvorlig som å bløffe, sier Raymond Johansen til Dagens Næringsliv.

Byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen, avviser overfor avisen påstandene fra Johansen.

– Raymond Johansen og utbyggerne teller bare på en annen måte, sier han.

Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, sier til Dagens Næringsliv at tallene han opererer med kommer fra en liste hvor ferdigstilte og igangsatte prosjekter, samt feil, er fjernet fra den opprinnelige listen. Selvaag-direktøren beskriver tomtesituasjonen i Oslo som prekær.

– Tomtereserven er langt mindre enn det kommunen påstår, sier han til avisen.