Rektor Christen Krogh og konsernsjef Daniel K Siraj etter signeringen av avtalen mellom OsloMet og OBOS. Foto: OsloMet

Rektor Christen Krogh og konsernsjef Daniel K Siraj etter signeringen av avtalen mellom OsloMet og OBOS. Foto: OsloMet

OBOS og OsloMet inngår samarbeid

OBOS og OsloMet skal nå samarbeide om forskning, innovasjon, undervisning og rekruttering.

Samarbeidet omfatter blant annet bachelor- og masteroppgaver, etter- og videreutdanning, OBOS-prosjekter og innovasjonsprosjekter.

Rektor Christen Krogh tok utgangspunkt i at OsloMet utvikler kunnskap og kompetanse der velferdsstaten møter samfunnsutfordringer.

– OBOS er en viktig leverandør av boliger og annen infrastruktur som er viktig for samfunnet. De er avhengige av at de får kompetente kandidater til å jobbe med sine prosjekter. For oss er det viktig å ha god kontakt med arbeidslivet for å sikre at våre utdannelser er så relevante som mulig. Denne avtalen kan hjelpe både oss og OBOS til å fremme våre formål, sier rektor Christen Krogh i en pressemelding.

Krogh legger vekt på at det er ønskelig at OBOS og OsloMet jobber sammen om rekruttering.

– Samfunnet er helt avhengig av god rekruttering til bygg- og anleggsfag. Vi må ha tilstrekkelig kapasitet i det norske utdanningssystemet for å dekke behovene til Norges arbeidsliv. Og vi kan samarbeide om kunnskapsutvikling. Forskerne våre trenger problemstillinger, og vi trenger å utvikle kunnskap på prioriterte områder, sier han.

Konsernsjef Daniel K Siraj i OBOS fremhever også rekruttering og kunnskapsutvikling, og peker på store utfordringer i byggenæringen og i tilgangen til boliger.

– Å bygge boliger har blitt mer komplisert, med nytt regelverk og krav til bærekraft. Det er i dag langt flere behov som skal dekkes hos boligkjøperne. Vi må finne løsninger for å få boliger til flere, og ta samfunnsansvaret alvorlig, sier Siraj i meldingen.

Han peker også på at rekruttering og større mangfold kan bli det viktigste i samarbeidet mellom OBOS og OsloMet.

– Av rekruttering kommer det også kompetanse. Hvis vi ikke får folk inn, og kanskje spesielt flere kvinner, klarer vi heller ikke å få til kunnskapsutvikling, og vi får heller ikke utviklet så mye ny teknologi og nye måter å løse problemer på.