Hjullastermodellen Hitachi ZW180-7 er klar for det norske markedet.
Hjullastermodellen Hitachi ZW180-7 er klar for det norske markedet.Foto: Hitachi.

Ny serie-7 hjullaster fra Hitachi

Nasta kan nå introdusere Hitachi ZW180-7, en Steg V kompatibel hjullaster i midtsegmentet.

– Modellen har fått seg et bra løft med hensyn til førerkomfort og støy. Hold-funksjon på ekstrahydraulikken er en stor forbedring. Modellen er lovlig å kjøre langs vei, og er godt egnet til blant annet brøyting. Den er smidig og perfekt som servicemaskin, opplyser teknisk sjef Espen Olsen i Nasta, i en pressemelding.

I meldingen trekkes det frem at maskinen scorer bra på støy og vibrasjonsmålinger og det er også lagt ned mye arbeid for å forbedre setet. Elektriske spaker, ergonomisk multifunksjonsspak og betjening med en rekke funksjoner fra et større armlene, er noe av det Nasta fremhever ved den nye hytta.

Nasta trekker også frem maskinens LED-lyspakke og at hjullasteren har et Aerial Angle kamerasystem med 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet. Når maskinen står i revers vil hjullasterens varslingssystemer umiddelbart utløse en alarm dersom en gjenstand skulle nærme seg maskinens bakside, opplyser Nasta i meldingen.

Ifølge Nasta har Hitachi jobbet mye med forbedringer i førerhytta.
Ifølge Nasta har Hitachi jobbet mye med forbedringer i førerhytta.Foto: Hitachi.

– Maskinen er oversiktlig å operere. Et nytt 270-graders kamera gir føreren full kontroll. Den kan også leveres med multifunksjonsspak, eller «fingertip»-spak etter ønske, kommenterer Espen Olsen.

Hitachi ZW180-7 kan brukes med en rekke utstyrsvarianter, og det er tre ulike løftearmer tilgjengelig: Standard, høy og parallell.

Ifølge Nasta oppnås det raskere og mer effektive lastesykluser gjennom det såkalte Approach Speed Control-systemet, som reduserer drivstofforbruket med 16 prosent. Power Boost funksjonen øker automatisk turtallet i motbakke, som igjen reduserer syklustiden, skriver Nasta i meldingen.

Ytelsen og trekkraften til Hitachi ZW180-7 er forbedret ved endringer i motorens dreiemoment, står det i pressemeldingen.

Gjennom hele livssyklusen til de nye ZW-7 hjullastere tilbyr Nasta og Hitachi tilgang til data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark mest mulig effektivt, skriver Nasta.

Hjullasteren er utstyrt med et Aerial Angle kamerasystem med 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet.
Hjullasteren er utstyrt med et Aerial Angle kamerasystem med 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet.Foto: Hitachi.