Arve Tjønn Rinde er ny prosjektdirektør i Bybanen utbygging.
Arve Tjønn Rinde er ny prosjektdirektør i Bybanen utbygging.

Ny prosjektdirektør i Bybanen utbygging

Arve Tjønn Rinde er ansatt som ny prosjektdirektør i Bybanen utbygging. Han kommer fra Statens vegvesen der han er prosjektsjef for E39 Aksdal – Bergen.

Arve Tjønn Rinde er sivilingeniør fra bygg og anlegg med spesialisering innen kontruksjonsteknikk, opplyser Vestland fylkeskommune i en pressemelding. Han har etterutdanning innen strategisk ledelse og gjennomføring av forhandlinger, og har erfaring frå offentlig sektor, bygg og anlegg, og olje og gass.

Jostein Fjærestad, konstituert avdelingsdirektør for mobilitet og kollektivtransport i fylkeskommunen, opplyser at det var mange gode søkere til stillingen.

– Valget falt på Rinde fordi han har lang ledererfaring og erfaring fra store utbyggingsprosjekter i regionen. Vi er trygge på at han er den rette til å lede en så framoverlent organisasjon som Bybanen utbygging, seier Fjærestad.

Rinde starter i den nye jobben 1. september.

– Dette er en av de jobbene som skaper og bygger Bergen. Det trigger meg, sier Rinde i pressemeldingen, og legger til at han har et godt øye til Bybanen etter at han har jobbet som prosjektsjef og tilbudsleder for Sotrasambandet.

– Bybanen og Sotrasambandet har mange like utfordringer, og tilnærmingene er ganske like, sier han.

Den tidligere prosjektdirektøren valgte i fjor høst å trekke seg i forbindelse med Bybanen til Fyllingsdalen, som ble én milliard dyrere enn budsjettert.