Slik ser avfallet etter folien ut sammenlignet med plastpatronene. Foto: Polyseam
Slik ser avfallet etter folien ut sammenlignet med plastpatronene. Foto: Polyseam

Ny miljøfolie fra Polyseam kan erstatte plastpatroner

Polyseam har utviklet et nytt miljøfoliesystem som reduserer plastavfallet på byggeplasser ved å erstatte plastpatroner.

Systemet bruker 97 prosent mindre plast enn dagens løsninger og testes allerede i bruk på sykehusprosjektet i Stavanger, skriver Polyseam i en pressemelding.

Det er den store mengden plastpatroner med lim og fugemasser på norske byggeplasser som produsenten vil til livs.

Det nye Plyseam-systemet består av 300ml pølser i folie, som enten kan brukes i en fugepistol for små foliepølser eller sammen med en gjenbrukbar miljøpatron. Miljøpatronen kan gjenbrukes over 60 ganger, og reduserer plastavfallet med 97 prosent i forhold til engangspatroner, skriver de i pressemeldingen.

Pølsene i aluminium presses helt sammen ved bruk, og avfallet er enklere å håndtere. Bruker man tilpasset fugepistol blir plastavfallet ytterligere redusert til kun en fugespiss pr arbeidsdag, skrive de.

- Polyseam er en stor produsent av miljøvennlige fugemasser og lim, men brukte plastpatroner blir aldri rene og behandles uansett som spesialavfall fra byggeplass. Vår fabrikk fyller nær 4 millioner plastpatroner hvert år, vi har et stort fokus på miljø, og ønsker å dreie forbruket over på emballasje som reduserer plastavfallet mest mulig, sier administrerende direktør Jørn Davidsen i Polyseam i meldingen.