Daglig leder Morten Brusnes i M2 Entreprenør.Sindre Sverdrup Strand

Ny, liten og rask Bunde-entreprenør

BundeGruppens nyeste datterselskap, M2 Entreprenør, tar sikte på å være en mer strømlinjeformet og fleksibel entreprenørbedrift.

I mars 2014 ble M2 Entreprenør etablert i BundeGruppen, med tre ansatte og et mål om en omsetning på litt over 10 millioner kroner i løpet av første år i aktivitet. Daglig leder Morten Brusnes forteller at det å være liten absolutt kan være en god strategi.

– Hvis vi klarer å holde oss nøkterne og samtidig veldig gode på det vi gjør best, tror jeg dette er en god oppskrift, sier han til Byggeindustrien.

43-åringen har tidligere blant annet jobbet som avdelingsleder for BundeByggs nybyggsavdeling, og har erfart fra sine år i bransjen at en bedrift ikke kan vokse seg stor og samtidig beholde samme evne til å effektivt håndtere mindre oppgaver.

– På grunn av størrelsen på selskapet, er det en utfordring for BundeBygg å ta på seg de minste oppdragene. Der vil vi være et supplement, sier han.

Planene klare

M2 Entreprenørs rolle i konsernet er å konkurrere på markedet i størrelsesordenen under det som er interessant for milliardbedriften BundeBygg, og fokusere på prosjekter som prises mellom 0 og 20 millioner kroner.

– Strategien er å hovedsakelig bygge for eiendomsbesittere i Oslo, og ha rehabilitering av næringseiendom som hovedområde, sier Brusnes.

Innen utgangen av august har M2 Entreprenør ferdigstilt tre prosjekter. De to første lå på en halv million hver, mens det tredje oppdraget er en entreprise på rundt 9 millioner kroner på Kjeholmen i Oslofjorden.

Her rehabiliterer M2 bebyggelsen på øya, som er i Oslo Sporveiers Arbeiderforenings eie. Totalt skal ordrereserven i M2 Entreprenør ligge på rundt 11 millioner kroner i 2014, og Brusnes forteller at man venter seg en omsetning på mellom 10 og 15 millioner i selskapets første år.

0 til 100

Selv om det å holde seg liten er en sentral strategi, har den nye entreprenørbedriften tatt sikte på å vokse seg til en idealstørrelse på rundt 100 millioners omsetning innen 2017.

– Og der skal vi prøve å holde oss. Det er jo en vei å gå fra 0 til 100, men vi kjører med bremsene på for å holde oss i riktig størrelsesorden, sier Brusnes.

Han innrømmer at han ennå er spent på hvordan det skal bli å stoppe veksten når selskapet omsider når målet om en årlig omsetning på 100 millioner.

– Vi er jo entreprenører, og vi er født til å si ja, smiler han.

Med to ansatte som kommer fra BundeBygg, og med kontaktnettverket og støtten i BundeGruppen i ryggen, forteller Brusnes at det er svært fordelaktig å etablere bedriften innenfor BundeGruppen.

– Det er absolutt lettere enn å starte på bar bakke, og konsernet er i en god posisjon i markedet, så det er absolutt ikke negativt å være under den paraplyen. Men det er også et hett marked med mange konkurrenter, så vi må være fremoverlente og løsningsdyktige. Vårt motto er at vi vil være en problemløser for kunden, sier M2-sjefen.

M2 Entreprenør innehar Sentral godkjenning, og er godkjent som våtromsbedrift, i tillegg til at de også nylig ble godkjent som Mesterbedrift.