Halvor Dahl tiltrer som ny administrerende direktør i Nordbohus 1. april.

Ny ledelse i Nordbohus

Halvor Dahl blir ny Nordbohus-sjef. Han etterfølger gamlesjefen Finn Hjulstad som har vært konstituert etter at Per Arne Bakken ble rammet av sykdom.

Den nye Nordbohusdirektøren tiltrer 1. april rett før boligbyggeren skal feire sitt 30 års jubileum. Dahl kommer fra stillingen som daglig leder i OTTS AS som er en sammenslutning av Transportsentralen i Trondheim og Orkdal Transport. Han har 18 års ledererfaring fra ulike nasjonale og internasjonale virksomheter. Blant dem kan nevnes Kongsberg Maritime, Albert E. Olsen, Bombardier Transportation Norway og NSB.

Ny markedsdirektør

Birger Aspaas – ny markedsdirektør.

Samtidig for Nordbohus ny markedsdirektør i Birger Aspaas. Han har de siste årene vært markedsdirektør i Varmbobygg, og har tidligere hatt tilsvarende funksjoner i bl.a. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, Villaservice, Bonitas Næringsmegling og Nylander & Partners, der han også var medeier.

– Stabil stab

– Vi har vært velsignet med en svært stabil og sammensveiset stab gjennom hele historien vår. Nå har vi likevel funnet ut at tiden er inne til å trekke nye krefter inn i ledelsen, kommenterer gründer og gammelsjefen Finn Hjulstad i en melding fra selskapet

Hjulstad var direktør i Nordbohus helt fra starten i 1985 til 2009 da han overlot toppstillingen til Per Arne Bakken.

Finn Hjulstad – konstituert Nordbohussjef.

– Per Arne var den første jeg ansatte i bedriften, og sammen har vi styrt skuta frem til nå. Da han etter eget ønske valgte å fratre stillingen, måtte vi sette oss ned og tenke nytt. I mellomtiden har jeg fungert som konstituert leder, forteller Hjulstad.

Styrke salg og marked

Resultatet ble altså en nyopprettet stilling som markedsdirektør i tillegg til ny administrerende direktør.

– Grunnen er at man ønsker å styrke salgs- og markedsavdelingen ytterligere, fremholder Hjulstad.

Nordbohus AS består av en servicestab på førti personer som tilbyr viktige støttefunksjoner som innkjøp, tekniske tjenester, salg og markedsføring. Selskapet figurerer på en fjerdeplass på den ferske rankinglisten over norske boligbyggere.

– Med den kompetansen vi nå får i hus, får salg og marked enda større tyngde og slagkraft. Det tror jeg er helt nødvendig for å oppnå den veksten vi ønsker videre. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, avslutter Finn Hjulstad.