Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

NRK: Ny Oslo-brannstasjon ble planlagt uten nødvendige arealer og vegger

I revidert budsjett for Oslo kommer det frem at ny hovedbrannstasjon i hovedstaden blir vesentlig dyrere enn planlagt, ettersom de opprinnelige planene blant annet mangler nødvendige vegger.

Det skriver NRK i en artikkel onsdag.

Opprinnelig skulle det koste rundt 1,9 milliarder kroner å bygge to nye brannstasjoner i Oslo for å erstatte den gamle hovedbrannstasjonen i sentrum. I revidert budsjett for hovedstaden varsles det nå om at prisen vil bli langt høyere enn beregnet.

Grunnen er at det ikke er tatt god nok høyde for arealer som kommer i tillegg til de som er nødvendinge for å ivareta byggets funksjon. Dette gjelder blant annet tekniske rom, gang- og kjørearealer, sjakter og vegger, skriver NRK.

Byggherre Omsorgsbygg og Skanska signerte kontrakt for forprosjektet, som gjennomføres som samspillskontrakt, i mai 2019.

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) mener det blir feil å si at de glemte at brannstasjonen skulle ha vegger.

– Nei, selvfølgelig ikke. Det var ikke ting som manglet i bygget, men det var ikke beregnet nok areal. Det er to forskjellige ting, sier hun til NRK.

Hun bekrefter likevel at det blant annet manglet arealer til tekniske rom, kjørearealer og ganger med mer.

Planen er å bygge ny hovedbrannstasjon på Bryn øst i Oslo. Der skal brannvesenet dele lokaler med Vann- og avløpsetaten.

I det siste budsjettdokumentet fra byrådspartiene står det at arealet til brannstasjonen var for lite før det ble politisk behandlet i 2017.

Angivelig ble feilberegningen heller ikke oppdaget i en ekstern kvalitetssikring.

I tillegg er det også klart at begge etatene trenger mer plass enn det som er lagt til grunn, skriver NRK.