Foto: Elop Technology.

Norsk betongskanner-selskap har inngått samarbeid i Storbritannia

Norske Elop Technology, som har utviklet en rullende ultralydskanner for inspeksjon av infrastruktur i betong, har sikret første kontrakt og inngått en strategisk samarbeidsavtale for de britiske og irske markedene.

Allied Associates Geophysical Ltd er Storbritannias ledende leverandør av geofysisk- og NTD-utstyr. Selskapet har bade bestilt en håndholdt Elop Insight ultralydscanner samt inngått en avtale som sikrer selskapet distribusjonsrettigheter for Elop Insight i Storbritannia og Irland, opplyser Elop i en pressemelding.

– Teknologi som Elop Insight er i dag ikke tilgjengelig i det britiske markedet. Ambisjonen vår er at dette er den første av mange bestillinger i årene som kommer, sier James Bell, teknisk direktør i Allied Associates Geophysical Ltd

Ultralydskanneren Elop Insight er utviklet for å inspisere og vurdere store betongoverflater. Skjermbasert 3D-visualisering av betongstrukturen gir en sanntidstolkning av betongens indre tilstand, inkludert defekter som sprekkdannelser, luftlommer, hulrom, delaminering og armeringsjern, skriver Elop i meldingen.

Distributøravtalen med Allied Associates innebærer også en partnerstatus der selskapet skal administrere vedlikehold, reparasjoner og produktopplæring for Elop Insight-kunder i Storbritannia og Irland.

– Allied Associates har høyt teknisk kunnskapsnivå og mange avanserte produkter i selskapets portefølje. De har et bredt spekter av etablerte kunderelasjoner som Elop kan dra nytte av. En slik partnerskapsmodell er den desidert mest kostnadseffektive måten å muliggjøre teknologiadopsjon og rask salgsvekst i de enorme britiske og irske infrastrukturmarkedene, sier Niklas Persson, salgsdirektør i Elop Technology.