<p>Flatåshallen ble åpnet 20. oktober.</p>Flatåsen IL markerte åpningen av sitt nye anlegg med snorklipping av Rita Otterervik, ordfører i Trondheim kommune.Byggekomiteen her (f.v) representert ved leder Frode Kvamsøy og John Tore Dreier er svært fornøyde, og anlegget blir et naturlig samlingspunkt for hele bydelen. Her sammen med Odd Tillerli fra Prosjektutvikling Midt-Norge.

Norges første ferdigstilte prosjekt med BVP-metoden er åpnet

Flatåshallen i Trondheim er Norges første prosjekt som er ferdigstilt med BVP-metoden. Hallen ble åpnet 20. oktober.

Prosjektet er Norges første BVP-prosjekt som er ferdigstilt med overtakelse etter prosjektstyringsmetoden Best Value Procurement, også kalt BVP-metoden – eller også «prestasjonsinnkjøp».

BVP er en metode for prosjektstyring og innkjøp som vektlegger leverandørens kompetanse og tidligere prestasjoner.

Prosjektet inneholder Trondheim kommunes første innendørs fotballbane samt en flerbrukshall med treningsrom, møterom og lager. Størrelsen er samlet cirka 6.200 kvadratmeter BRA.

I tillegg er det en utendørs kunstgressbane («11-bane»), og her er det brukt en ny type kunstgress som er granulatfritt og miljøvennlig.

– Alle målsettingene som var satt i BVP-sammenheng er nådd, sier byggherreombud og BVP-rådgiver Odd Tillerli i Prosjektutvikling Midt-Norge AS i en pressemelding fra selskapet.

Idrettslaget kommer innenfor budsjettet med kostnadene på cirka 90 millioner kroner, og framdriften har resultert i nesten seks uker tidligere overtakelse enn det som var satt i utlysing av konkurransen. Dette betyr flere uker med leieinntekter tidligere enn forventet til idrettslaget.

Byggetiden har vært ni måneder fra første spadetak i januar 2018 og med overtagelse bygg 29. september. Det gjenstår noe tilpasning og grøntanlegg utomhus i oktober. Utførende totalentreprenøren har vært Consto Midt-Norge AS.