Prosjektsjef for bygg- og VVS-messen Nordbygg, Peter Söderberg.

Nordbygg-sjefen forundret over få nordmenn på Nordens største byggemesse

Av over 900 utstillere på gigantmessen Nordbygg i Stockholm er kun fire registrert som norske.

Prosjektsjef for bygg- og VVS-messen Nordbygg, Peter Söderberg, sier til Byggeindustrien at han er forundret over at så få utstillere og besøkende ser ut til å ta veien over grensen fra Norge for å delta på det store svenske bransjetreffet.

- Det er veldig vanskelig å få besøkende hit fra Norge. Det finnes kanskje ikke så mange norske produsenter som svenske, men jeg er forundret over at det skal være så få. Jeg har egentlig ingen forklaring på det, sier han.

En rekke selskaper med konsernledelse og produksjon i Norge er riktignok på plass på Nordbygg med sine svenske selskaper.

Kun fire norske

Totalt 220 utstillere har tatt turen til Nordbygg fra utenfor Sverige. Av disse er kun fire selskaper registrert i Norge.

Disse er Waterguard Intl, TROX Auranor, Relekta og Loyds Industri.

Key account manager i TROX Auranor, David Erlandsson mener det ikke bør være noen grunn til at norske selskaper skal holde seg unna Nordbygg.

Key account manager i TROX Auranor, David Erlandsson.

─ Her snakkes det norsk, svensk og dansk om hverandre, og det går jo så bra som bare det, sier han.

TROX er opprinnelig tysk, men det er primært de norskutviklede produktene i TROX Auranor som nå skal inn i det svenske markedet.

I år er første gang TROX Auranor er på plass alene med engen stand på Nordbygg, og Erlandsson forteller det er helt nødvendig å stille ut på den store svenske messen hvis de skal ha noen ambisjoner om å ta markedsandeler i Sverige.

- For TROX Auranor er det viktig å vise rem produktene våre og vise at vi finnes. Vi er store i Norge, men vi kan ikke bare komme inn i et marked som Sverige uten å profilere oss, sier han.

Ingen barrierer

Prosjektsjef Peter Söderberg i Nordbygg tror også norske aktører kan ha stor gevinst av å delta på messen.

─ Det er ingen språkbarrierer mellom oss, så all kunnskapen vi har samlet på Nordbyg er tilgjengelig. Norske bedrifter kan like enkelt dra nytte av dette som svenske, sier han.

Foruten et litt skuffende oppmøte fra Norge, sier Söderberg seg godt fornøyd med årets Nordbygg.

─ Jeg er veldig god fornøyd. Vi ble tidlig fullbooket, så det er stor interesse for messen, forteller han.

Én fjerdedel av utstillerne er også nye aktører på Nordbygg, og prosjektsjefen mener det er et godt tegn at messen tiltrekker seg så mange som ikke før har stilt ut på messen.

Nordbygg foregår over et areal på 36.000 kvadratmeter på Stockholmsmässan, og varer fra tirsdag til fredag denne uken. I løpet av denne messeuken forventer arrangørene omtrent 50.000 besøkende.

─ Og sist gang doblet vi også antallet besøkende fra utlandet, forteller Peter Söderberg.