Kebony vinner hjerter i Sverige, forteller produktsjef Arnt Kristian Barsten.

Tror Kebony blir større i Sverige enn i Norge

Norske Kebony er i Sverige for å bli og for å vokse.

Kebony var på plass i Stockholm med sitt svenske selskap under det store bransjetreffet Nordbyg denne uken.

Produktsjef Arnt Kristian Barsten i Kebony forteller til Byggeindustrien at Nordbygg er en åpenbar arena for en bedrift som har ambisjoner i Sverige.

─ Dette er den messen man bare må være på i Sverige. Jeg er overrasket over at det er relativt få treprodusenter her, men det gjenspeiler nok byggeskikken i Sverige, sier Barsten.

Han forteller at Kebony fortsatt er en liten aktør i det svenske markedet, men at de har merket en tydelig økt pågang den siste tiden.

─ Vi har vært til stede i Sverige i nesten akkurat syv år nå, men det siste året har vi merket en mye sterkere vekst enn tidligere. Vi bygger en stadig større referansebase, og det ser vi effekten av. I løpet av noen år bør vi kunne gå forbi det norske markedet her i Sverige, sier han.

Barsten mener Sverige er et perfekt marked for Kebony, ettersom mye av de samme tradisjonene rundt kvistet tre finnes her som i Norge, i tillegg til at landet er større og mer folkerikt. I tillegg tror han trenden med å bygge høyt i tre kommer til å skape en økt etterspørsel etter trebaserte fasadeløsninger.

─ Vi er i Sverige for å bli, slår han fast.