Marius Jablonskis (fra venstre), Kristoffer Bugge og Frode Tørresdal. Foto: Autodesk

Norconsult vant internasjonal BIM-pris

Med det papirløse vannkraftprosjektet Vamma 12, vant Norconsult en internasjonal BIM-pris under AEC Excellence Awards i USA.

Det skriver Norconsult i en pressemelding.

162 prosjekter fra 29 ulike land var nominert til AEC Excellence Awards, som ble delt ut under konferansen Autodesk University i Las Vegas denne uken. Vamma 12-prosjektet var nominert i kategorien «Energy and Natural Resources». Norconsult mottok prisen for innovativ bruk av teknologi i prosjektet, skirver Norconsult i pressemeldingen.

Frode Tørresdal, Marius Jablonskis og Kristoffer Bugge fra Norconsult var til stede i Las Vegas, og mottok prisen på vegne av selskapet.

– Denne prisen er en anerkjennelse av Norconsults målrettede satsning på BIM og selskapets ønske om å stadig flytte grenser, utfordre etablerte sannheter og tørre å gå nye veier. Å bli sett på som en innovasjonsleder og motta denne anerkjennelsen fra det internasjonale BIM-miljøet betyr svært mye for oss, og inspirerer til videre arbeid, sier Jablonskis.

– Vi er takknemlige for det gode og inspirerende samarbeidet vi har med vår oppdragsgiver Hafslund og entreprenør AF Gruppen, og for tilliten de har vist oss i prosjektet. Vamma 12-prosjektet viser hva man kan oppnå gjennom tett, tverrfaglig samarbeid, avslutter han.

Vamma 12-prosjektet er for tiden under oppføring i Skiptvedt kommune i Østfold. Prosjektet gjennomføres i sin helhet basert på BIM. Norconsult har ansvar for den komplette prosjekteringen i prosjektet, og har utarbeidet forespørsler for fagene bygg, maskin og elektro. I tillegg er Norconsults fagspesialister innen arkitektur, lavspent-elektro, vann og avløp, VVS, CFD-analyse, bygningsfysikk, geoteknikk og ingeniørgeologi involvert i prosjektet. Oppdragsgiver er Hafslund, og entreprenør er AF Gruppen.