Torkil Munkhaugen, CEO i APEX (t.v.) og Bjørn Lindebrekke, integrasjonsansvarlig i Byggtjeneste. Foto: Øyvind Berlid

Torkil Munkhaugen, CEO i APEX (t.v.) og Bjørn Lindebrekke, integrasjonsansvarlig i Byggtjeneste. Foto: Øyvind Berlid

NOBB-data inn i APEX

APEX leverer tjenester til boligutviklere og entreprenører, og nå integreres løsningen med NOBB.

APEX er utviklet for boligutviklere og nå vil også produktinformasjon fra NOBB hentes direkte inn i APEX.

– NOBB er en bransjestandard og et kvalitetsmerke. Ved å integrere APEX med produktdata fra NOBB, gjør vi digitale tilvalg enklere siden vi kobler produkter med data som allerede eksisterer. Vi i APEX er opptatt av effektivisering og færre avvik. Da er det naturlig for oss å samarbeide med Byggtjeneste og produktdata fra NOBB, sier Torkil Munkhaugen, CEO i APEX, i en pressemelding.

Kundene som bruker APEX får tilgang til alle produktdataene fra NOBB inne i APEX.

– Når du som utbygger skal legge opp ulike tilvalg for boligkunder på for eksempel parkett og toalett, trenger du bare å legge inn NOBB-nummeret for de ulike valgmulighetene. APEX henter automatisk inn produktbilde, beskrivelse og FDV-dokumentasjon fra NOBB, sier Munkhaugen.

– Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Byggtjeneste, og gleder oss til å tilby kundene våre et bedre datagrunnlag i alle ledd. Data fra NOBB er data alle kan være enige om. Det stopper ikke her. Vi ønsker å berike hele næringskjeden fra produsent til boligeiere og vil se etter andre områder vi kan spare alle involverte i et boligprosjekt for tid og unødvendig dobbeltarbeid, sier Munkhaugen.

– Byggtjeneste jobber kontinuerlig med å forbedre datakvaliteten i NOBB. Våre leverandørkunder har hatt ekstra stort fokus på datarydding i forbindelse med overgangen til NOBB Leverandørheter det i pressemeldingen

I tillegg har de utbedret NOBB Integrasjon, som er en API-tjeneste, til å støtte dataformatet JSON.

– Etterspørselen etter digitale produktdata i BAE-næringen er raskt voksende. Et av våre mål er at vi skal bidra til digitalisering av byggenæringen, sier Bjørn Lindebrekke, integrasjonsansvarlig i Byggtjeneste.