Forsvarsbygg etablerer bygg, anlegg og eiendom for nye ubåter på Haakonsvern. Illustrasjon: Forsvarsbygg
Forsvarsbygg etablerer bygg, anlegg og eiendom for nye ubåter på Haakonsvern. Illustrasjon: Forsvarsbygg

NCC signerte ubåtkai-kontrakt på nesten en halv milliard

På oppdrag for Forsvarsbygg skal NCC bygge ny ubåtkai på marinebasen Haakonsvern i Bergen. Kontrakten ble nylig signert og har en verdi på om lag 450 millioner norske kroner.

I avtalen med Forsvarsbygg ligger det også opsjoner for ytterligere arbeider.

– Kontrakten med Forsvarsbygg viser vår solide kompetanse innen bygging av kaianlegg og vår evne til å gjennomføre kompliserte undervannsarbeider. Vi starter nå, sammen med Forsvarsbygg, opp arbeidet med å bygge et spesialtilpasset kaianlegg for de nye ubåtene, sier Steffen Dale, leder for Civil Engineering Vest i NCC Infrastructure Norge.

Byggeindustrien har tidligere omtalt at NRC først vant kontrakten for den nye ubåtkaien på Håkonsvern. NCC klaget på tildelingen og tok saken til Oslo tingrett, hvor de fikk medhold. NRC ble deretter diskvalifisert, og kontrakten gikk til NCC.

Ordren på 450 millioner norske kroner registreres i forretningsområdet Infrastructure i andre kvartal 2024.

Kaianlegget NCC nå skal bygge inngår i et større arbeid på Haakonsvern for å etablere nødvendige vedlikeholdsfasiliteter til de nye ubåtene. Sentralt i arbeidet NCC skal gjennomføre står krevende undervannsarbeider og store, omfattende betongarbeider.

Etter planen skal kaianlegget overleveres Forsvarsbygg i tredje kvartal 2027.