Manglerud bad. Ill. Asplan Viak

NCC har startet byggingen av Manglerud bad

NCC Building startet i ukene før påske å bygge Manglerud bad og aktivitetshus på oppdrag for Undervisningsbygg KF. Den endelige godkjenningen om oppstart ble gitt av kommunestyret i Oslo 6. mai i år. 

Kontraktssummen er på 385 millioner kroner.

- Vi har gledet oss til å sette i gang med byggingen av dette spennende badeanlegget, som i tillegg til å bestå av tre basseng også vil gi rom for en rekke andre fritidsaktiviteter. Sammen med byggherren og deres rådgivere har vi over en periode utviklet et prosjekt jeg er trygg på vil være til stor glede for byens innbyggere, sier direktør for NCC Building Norge, Roger Nygård, i en pressemelding.

NCCs har over lengre tid satset på badeanlegg.

- I planleggingsfasen har vi i fellesskap arbeidet med å finne de beste løsningene som vil ivareta kommunens ambisjoner, med fokus på kostnader, kostnadskontroll og kvalitet, sier Gunnar Ulvestad, leder for NCCs satsing på badeanlegg i Norge i meldingen.

Manglerud bad utføres i en totalentreprise med samspill gjennom hele prosjektet. I hele byggeperioden vil det bli stilt strenge miljøkrav, blant annet blir byggeplassen utslippsfri og badeanlegget vil bli bygget etter passivhus-standard.

Asplan Viak har bidratt med tverrfaglig rådgivning fra tidligfaseutredning og regulering til detaljprosjektering av arbeidstegninger, og skal følge prosjektet fram til det er ferdigstilt i juni 2022.

Badeanlegg blir på totalt 6.300 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer. Hovedbassenget blir 25 meter, og i tillegg skal det bygges et stort familiebasseng på 60 kvadratmeter og et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter. I badeanlegget vil det bli etablert vannsklie, stup på en, tre og fem meter, boblebad, badstue, garderobeanlegg inkludert to universelt utformet familiegarderober og kafé. Bygget vil også huse en ungdomsklubb og et aktivitetssenter med dansesal, black-box teater scene og musikkrom.

Prosjektet planlegges ferdigstilt i juni 2022 og ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i andre kvartal, 2020.