Eie-direktør Hedda Ulvness anslår at det vil bli boligprisvekst i januar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Eie-direktør Hedda Ulvness anslår at det vil bli boligprisvekst i januar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Meglertopp anslår boligprisvekst i januar

Boligprisene vil fortsette å falle i noen måneder før trenden snur i januar, anslår direktør Hedda Ulvness i eiendomsmegleren Eie.

– Første lysglimt kommer i januar 2024. Da kan jeg nesten garantere boligprisvekst. Det er basert på historiske tall, sier hun til E24.

Ulvness sier at prisene likevel kommer til å synke noe før pilene peker oppover. I september falt boligprisene i Norge med 1,9 prosent.

Rentehevingene til Norges Bank merkes for alvor i boligmarkedet. Eiendom Norges tall fra september viste den nest svakeste september-måneden i boligstatistikkens historie.

Norges Bank signaliserte etter forrige renteheving at det vil komme enda en renteheving i desember, men økonomer har den siste tiden sagt at de ikke tror det blir noe av, og at sentralbanken bommer i sine prognoser.

Eie-sjefen tror det står dårligere til med norsk økonomi enn makrotallene det styres etter.

– Min oppfatning er at folk har brukt opp sparepengene nå, blant annet for å dekke rekordhøye bokostnader. Hvis mine betraktninger er korrekte, skal renten ned raskere og brattere enn først antatt. Da kan rekylen i boligmarkedet komme allerede i løpet av 2024, sier Ulvness.