Foran: Florian Draxler, salgsansvarlig Norden i GEDA og daglig leder Kristian Borud i MB Stillas. Venstre bak: Ola Talåsen, avdelingsleder Skedsmokorset i MB Stillas, Josef Haffner, salgssjef GEDA, og Jon Magne Hagen i MB Stillas.

MB Stillas først i verden med ny heis fra GEDA

Under Bauma lanserer GEDA andre generasjon av den populære person- og materialheis modellen Multilift P18. Norske MB Stillas er det første selskapet som vil motta den nye heisen.

– Vi har allerede et godt utvalg av GEDA-heiser, men vi ønsker å styrke oss ytterligere i heis-segmentet. P18-modellen var den eneste GEDA-heisen vi manglet, så når den nå kom i ny versjon var det et passende tidspunkt å investere, sier daglig leder Kristian Borud i MB Stillas AS til Byggeindustrien.

Lite tull

Borud mener GEDA-heisene egner seg godt for utleievirksomheten de driver.

– Det er lite tull med heisene og de har et bra serviceapparat. Det er i tillegg en merkevare som er anerkjent blant kundene og er derfor lettere å leie ut, sier Borud.

Han opplyser at investeringen i den nye GEDA Multilift P18 henger sammen med etableringen selskapet gjorde på Skedsmo for cirka ett år siden.

– Multilift P18 er en ganske stor høyhastighetsheis som man får best uttelling for ved høyere bygg. Derfor vil det være mest etterspørsel etter denne heisen i Oslo-området, fastslår Borud.

Oppgradert på flere områder

Produktleder Stian Martinsen hos den norske GEDA-importøren Materialhuset AS, opplyser at GEDA sin andre generasjon Multilift P18 har blitt oppgradert på både styresystemer, løftehastighet, kurvstørrelse og ikke minst er heisen tilpasset den nye typen UNI-X-MAST som GEDA også lanserte under årets Bauma. Ifølge Martinsen vil de med tiden fase ut den eksisterende masten UNIMAST.

– Den nye heisen blir leveringsklar fra fabrikk i løpet av fjerde kvartal, opplyser Martinsen.

Doblet omsetningen

MB Stillas, som altså blir det første selskapet i verden til å motta den nye Multilift P18 heisen, holder til på Ingeberg i Hedmark, og selskapet har egne avdelinger på Lillehammer og Skedsmo. Selskapet driver med både utleie, frakt og montering av stillas- og heisløsninger og har ifølge Borud hatt en meget positiv utvikling de siste årene.

– Vi doblet omsetningen fra 2017 til 2018 og vi har også hatt et meget godt første kvartal i 2019. Den positive utviklingen henger selvsagt sammen med et godt marked i områdene vi har virksomhet, sier Borud.