<p>Markedsdirektør Eirik Grønlie og salgsdirektør Christian Mathisen på Maxbos stand. Foto: Jørn Hindklev</p>En halv hytte baser på elementer er et viktig element på Maxbos stand på Bygg Reis Deg. Foto: Jørn HindklevDet starter med prosjektering og netthandel.Håndholdt forskalingsløsning fra Maxbo Teknikk. Foto: Jørn HindklevSalgsdirektør Christian Mathisen mener en mindre byggmester fort kan spare 100.000 kroner i året med leveranse av utstyr og festemidler direkte til byggeplass. Foto: Jørn Hindklev

Maxbo vil ta proffen med på en verdiskapende reise

– Bygg Reis Deg er den viktigste arenaen for Maxbo å møte våre kunder. På vår stand ønsker vi å vise hva byggmesteren trenger for å holde kontroll og øke verdiskapningen på byggeplassen, sier markedsdirektør Eirik Grønlie i Maxbo.

På Maxbos stand blir kundene tatt med på en rundreise med innføring av Maxbos netthandelsløsning med mulighet for full prosjektering, til den håndholdte forskalingsløsningen fra Maxbo Teknikk, løsninger innen elementproduksjon og byggeplasstjenester.

– Det er en hard konkurranse i byggevaremarkedet, men det er ingen andre som kan levere fra grunn til pipe, sier Grønlie.

Norgesrekord i rask hyttebygging?

Maxbo satser hardt på elementproduksjon og på standen er det satt opp en halv hytte basert på elementer på sin stand.

– I Hemsedal er det ført opp to hytter basert på elementer fra Maxbo på seks timer, det må være ny norgesrekord, sier Grønlie.

Han fastslår har hyttemarkedet er viktig for mange byggmestere, derfor satser også Maxbo på å vise frem løsninger for dette markedet på messen.

– Vi ønsker å vise frem hele tjenesten vi kan tilby. Vi opplever at proffene er klare for å bygge med elementer, og våre samarbeidspartnere innen elementproduksjon rapporterer om fulle ordrebøker, sier han.

Byggeskikk i endring

Salgsdirektør Christian Mathisen i Maxbo Proff fastslår at byggmesterne kan bygge tre ganger raskere med byggsystemer basert på elementer.

– Det er et stort potensial for byggmesterne å øke verdiskapningen, sier han.

– Det har vært snakket om elementproduksjon i mange år, og det har vel litt opp og ned ute i markedet. Hvordan opplever dere at elementer blir mottatt av proffen?

– Flere og flere går over til elementer, byggeskikken i Norge er i endring, vi ser også at det er stor import av elementer fra utlandet. Det er et viktig marked, sier han.

Mathisen mener derimot at mange proffer ikke er bevisste på besparingspotensialet med byggeplasstjenester.

– En byggmester kan raskt spare opp til 100.000 kroner i året ved å få levert alt av verktøy og festemidler direkte på byggeplassen, sier han.