Slik ser Maxbos nye sjøhytte «Tvistein 90» ut, som har seks sengeplasser og to bad. Illustrasjon: Maxbo Proff
Slik ser Maxbos nye sjøhytte «Tvistein 90» ut, som har seks sengeplasser og to bad. Illustrasjon: Maxbo Proff

Maxbo lanserer egne sjøhytter

For fem år siden satset Maxbo på sine egne hyttemodeller. Nå lanserer de også egne sjøhytter.

– Hyttene våre har vært en stor suksess helt siden starten. Til nå har de ni modellene hatt en stil som nok passer best på fjellet. Samtidig har det vært etterspørsel etter en mer maritim stil. Derfor lanserer vi nå fem hytter som er designet for å passe ekstra godt ved sjøen. Det betyr blant annet at de har liggende kledning og teglrød takstein på taket, sier Christoffer Aas Clementz, salgsdirektør for byggesystemer i Maxbo i en pressemelding.

Størrelsen på de nye sjøhyttene ligger fra 65 til rundt 100 kvadratmeter, og har mellom seks og åtte sengeplasser. Alle kan leveres som elementer, precut eller bygges på stedet. Selve prosjekteringen er gjort hos Maxbo Tekniske Tjenester, og elementene leveres fra en av Maxbo Proff sine egne produksjonsanlegg: Norsk Modul eller i3 Element. Samtlige av Maxbos hyttetyper er også de siste årene blitt digitalisert som BIMx-modeller.

Hyttene er bygget etter TEK 17, og alle modellene tilbys også med ferdige løsninger for kjøkken, bad og garderobe.

– Tanken med hyttemodellene våre er å gjøre byggmester, entreprenør og utbygger i stand til å tilby sine kunder et ferdig konsept, som er lett å både prise, selge og bygge. Vi ser også at mange byggmestre synes det er fornuftig å forholde seg til én part på både tegninger og byggevarer. Fordelene med elementbygg blir også stadig tydeligere for mange.. Det er betydelig raskere å sette opp, og man får raskt et tett og tørt bygg. Det betyr også at man fort kan komme i gang med neste prosjekt, legger Clementz til.