Fra v. Daglig leder Aasmund Bunkholt i Trefokus. Utviklingsdirektør i Kouvola Innovation Oy Tuomo Kauha. Prisvinner Magne Aanstad Bjertnæs og leder av Nordiske Trebyer Johan Thorsell. Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén.

Magne A. Bjertnæs fra Sweco fikk Nordic Wood Award 2017

Sivilingeniør Magne Aanstad Bjertnæs fra Sweco fikk Nordic Wood Award under Wood Building Nordic i Trondheim i kveld.

Bjertnæs fikk prisen på grunn av sitt arbeid med store treprosjekter i Norge.

- Magne Bjertnæs fortjener denne prisen. Hen er ung - ikke fylt 38 år - og svært kompetent og sympatisk mann som jobber døgnet rundt med trekonstruksjoner, fortellerleder av Nordiske Trebyer Johan Thorsell. Utviklingsdirektør i Kouvola Innovation Oy Tuomo Kauha delte ut statuetten sammen med en pengepremie på 10.000 svenske kroner.

-Dette var helt fabelaktig, og veldig uventet. Det alltid morsom å tøye grensenelitt, sier Magne Aanstad Bjertnæs som nå jobber mye med å få på plass Mjøstårnet i Brumunddal. Bygget blir verdens høyeste trehus på 18 etasjer med en total høyde på over 80 meter.

Magne Aanstad Bjertnæs fra Sweco har jobbet med mange av de største treprosjektene i Norge de siste 5 årene, slik som Treet i Bergen, utvidelse av Oslo lufthavn Gardermoen; PIR 2 og sentralbygget, Mjøstårnet og Norsenga - og en rekke andre broer.

- Prisvinneren får denne prisen fordi han har vært svært sentral med å utvikle store trekonstruksjoner i Norge. I alle prosjektene har han strukket grensene for hva som har vært mulig, og gjennom dette vist at det er mulig å bygge både langt og høyt med avanserte konstruksjoner av tre. Siden det de siste årene har vært en betydelig vekst inne trearkitektur og treindustri, hadde juryen mange gode kandidater å velge mellom. Men i år utmerket Bjertnæs seg. Det skyldes hans helt unike spisskompetanse innen ingeniørkunnskap. Han er en av de dyktigste ingeniørene innen trebruk vi har i Europa, som ofte blir tilkalt for å løse de vanskeligste utfordringene som dukker opp med bygging av komplekse trekonstruksjoner, sier daglig leder Aasmund Bunkholt i Trefokus.

Nordic Wood Award ble opprettet i 2014 og deles ut av nettverket Nordiske Trebyer, som er et nordisk samarbeid mellom nordiske byer for å fremme moderne byutvikling med trehus. I år fikk Trefokus Norge og NAL i oppdrag med å finne en norsk vinner av årets pris.