Illustrasjon: LC
Illustrasjon: LC

Logistikkeiendom skifter eier for 1,45 milliarder kroner

Logistic Contractor har solgt en logistikkeiendom på Eidsvoll til Niam for 1,45 milliarder kroner.

Logistikkeiendommen er under oppføring og ligger i Eidsvoll nær Gardermoen flyplass. Avtalen er inngått onsdag gjennom en kombinasjon av forward funding och forward commitment. Niam overtar eiendommen i forbindelse med att den ferdigstilles sommeren 2025.

Eiendommen, med ett areal på 64.000 kvadratmeter kommer til å bli ett av Norges største logistikkbygg. Den er utviklet av Logistic Contractor, et selskap i Wästbygg Gruppen. Eiendommen selges med en 15 års leiekontrakt med Ahlsell Norge AS, skriver byggherren i en pressemelding.

Bygget vil bli Breeam Nor Very Good sertifisert. Det planlegges blant annet et av Norges største solcelleanlegg bygget i en etappe på taket til Ahlsell, og det vil bli bygget et moderne bergvarmeanlegg i tilknytning til eiendommen.

– Logistic Contractor beviser med dette at moderne bærekraftige logistikkeiendommer med lav husleie og lang leieperiode er attraktivt. Derfor kommer vi til å fortsette med å finne gode lokaliteter til leietakere og tilby lav leie gitt lange leiekontrakter. Det har vært en fornøyelse å bli kjent med Niam i Norge og vi ser frem mot ett godt samarbeid i årene som kommer, sier Espen B. Danielsen, Landsjef i Logistic Contractor AS i meldingen.