Administrerende direktør Kenneth Olafsen i OP-Verkis. Foto: Stefan Offergaard

Ligger an til ny rekordmåned i koronakrisen - må ansette flere

Prosjekt- og byggeledelsesbedriften OP-Verkis satte både produksjons- og omsetningsrekord i mars måned, og april ser ut som en ny rekordmåned.

‒ Jeg vet ikke hva som skjer om en måned, men akkurat nå mener jeg at vi må brette opp ermene og ikke bare tenke begrensninger. Vi ligger i første ledd bak byggherrene, og hvis vi bremser opp, må entreprenørene bremse også og følgende leverandører. Så da koronakrisen traff, økte vi anbudsbemanningen vår. Nå høster vi gevinstene av det, sier daglig leder Kenneth Olafsen i OP-Verkis.

Rådgiverbedriften har i dag 21 ansatte i Oslo, men har mål om å vokse til 35-40 ansatte innen 2022. For å få til dette må de ansette fem til ti nye kolleger i år, og Olafsen sier arbeidsmengdene absolutt legger opp til en styrking av teamet.

‒ Vi har én permittering akkurat nå, men det er ene og alene fordi den aktuelle ansatte er dedikert til to prosjekter som har blitt utsatt på grunn av koronaviruset. Vi har aldri hatt så god produksjon som i mars, og april ser foreløpig faktisk enda litt bedre ut. Som en liten bedrift som ikke har noen stor administrasjon, kan vi faktisk ha fordel av situasjonen. Lederne hos oss er faglærte kan også krype ned til faggruppene og bistå i prosjektene i denne tiden, sier OP-Verkis-sjefen.

Han hadde i utgangspunktet liten tro på hjemmekontor som løsning, men resultatene har overrasket positivt.

‒ Jeg er veldig stolt av den omstillingen de ansatte har bidratt med, samtidig som vi har full produksjon. Vi ser at stoltheten hos de ansatte for faget gjør at det også fungerer å jobbe hjemmefra. Vi merker også større harmoni i gruppen, og vi ser at kaosnivået har gått ned. Dagens prognoser sier at vi kan øke med 20 til 30 prosent i år, og jeg er veldig optimist for vår egen del, sier han.

OP-Verkis vant nylig, i samarbeid med morselskapet Verkis HF, en rammeavtale med Nesodden kommune og en ny kontrakt med Statens vegvesen for Sør- og Øst-Norge innen geoteknikk.