Daglig leder Rune Madsen i maskinentreprenør Roald Madsen AS tror bedriften kan vokse med omtrent 20 prosent i koronakrisen. Foto: Roald Madsen

Maskinentreprenør satser i koronakrisen: - Tror anleggsbransjen vil tjene tungt

Maskinentreprenør Roald Madsen AS i Tromsø satser på å ansette nye medarbeidere og skru opp aktiviteten kraftig i en tid hvor andre vurderer permitteringer. Daglig leder Rune Madsen satser på 20 prosents vekst i 2020.

‒ Jeg har fått flere telefoner i dag fra folk som lurer på om det har klikket for meg, men jeg kan virkelig ikke se noe svart i denne situasjonen for bedriften. Jeg ser bare muligheter, sier Madsen til Byggeindustrien.

Madsen var en av flere bedriftsledere i Nord-Norge som fortalte om sin situasjon til økonominettstedet Nord24 mandag, og her røpte han at han planlegger flere ansettelser i koronakrisen.

Madsen røper overfor Byggeindustrien at han i begynnelsen av pandemien fryktet for konsekvensene av koronaviruset for driften, men nå har han snudd fullstendig, og ser situasjonen som en stor mulighet for anleggsnæringen.

‒ Så lenge du har ryggrad til å ta den lille knekken, er dette en kjempemulighet. Vi har sikre kunder fra før av, og frykter ikke betalingsproblemer derifra. Så lenge ikke kommunegrensene stenges nå, har vi også mange oppdrag ut av Tromsø, både i Bjerkvik, Harstad og Bodø, og vi er på vei inn i en storkontrakt i Fauske. Anleggene vi er på, er også forholdsvis små, med maks elleve mann på hvert prosjekt. Hvis de blir satt i karantene, kan vi fint erstatte dem til de kan rulleres tilbake igjen, og så håper vi bare at ingen blir syke, sier Madsen.

Tror på belønning

Daglig leder Rune Madsen i maskinentreprenør Roald Madsen AS ser store muligheter. Foto: Roald Madsen

At landegrensene stenges og reisende fra Sør-Norge blir satt i karantene, gjør også at de nord-norske entreprenørene er styrket på hjemmebane.

‒ Vi ser at vi plutselig har bedre kapasitet enn mange rundt oss. Vi vil også merke at tilgangen på enkelte varer blir begrenset, og det er helt klart at vi må jobbe hardere enn noen gang før, men jeg tror også at vi vil belønnes for å jobbe hardere. Jeg tror dette betyr mer muligheter for norske bedrifter, og jeg tror det er det mest positive vi har sett i anleggsmarkedet på lang tid, sier han.

Madsen tror ikke de statlige anleggskontraktene kommer til å tørke inn, og når de kommer, forventer han mindre konkurranse enn hva man har blitt vant til.

‒ Jeg tror ikke utenlandske entreprenører tør regne på norske prosjekter hvis de risikerer å bli satt i karantene på vei inn. Jeg tror heller ikke sør-norske entreprenører vil regne på prosjekter hvis arbeidere som kommer fra sør for Dovre blir satt i karantene på vei til Nord-Norge.

Opp-ned

Roald Madsen er i dag mellom 110 og 120 mann, og sjefen tror de kan vokse med omtrent 20 prosent i koronakrisen.

­‒ Vi snur opp-ned på alt, kjøper mer utstyr og satser tungt på ansettelseskampanjer, sier han.

‒ Men er det ikke litt problematisk å skru opp tempoet når myndighetene råder oss til å minske kontakten med hverandre?

‒ Vi tar disse tingene seriøst, og ser blant annet på å gjennomføre jobbene våre i flere og mindre skift, kanskje tre mann i hvert skift. Nå ble også Cold Respons stoppet, så da blir det lettere og billigere for oss å finne stedet hvor vi kan bo. Turistene er også borte, så da kan vi kanskje holde oss borte fra brakkeriggene uten at det blir så dyrt. Dette er bare utfordringer. Mange bransjer kommer til å lide, men jeg tror altså at anleggsbransjen vil tjene tungt. Det gjenstår bare å bevise det, sier Madsen.