Nå kan punktskyer fra for eksempel laserscanning, LIDAR og fotogeometri brukes sammen med BIM-modeller i Bimsync. Illustrasjon: Catenda
Nå kan punktskyer fra for eksempel laserscanning, LIDAR og fotogeometri brukes sammen med BIM-modeller i Bimsync. Illustrasjon: Catenda

Lanserer punktskystøtte i Bimsync

Det norske programvareselskapet Catenda, som står bak samhandlingsplatformen Bimsync, lanserer støtte for punktskyer.

Det skriver Catenda i en pressemelding tirsdag.

Punktskyer fra for eksempel laserscanning, LIDAR og fotogeometri har blitt mer vanlig de siste årene. De brukes både i nye bygg- og anleggsprosjekter og i rehabeliteringsprosjekter og eiendomsdrift.

Ifølge Catenda har det dog vært en utfording at de ikke har vært raskt og enkelt tilgjengelig å ta opp, og ofte har det ikke vært mulig å se punkskyene sammen med BIM-modellene. Nå gis tilgang til punktskyer sammen med BIM-modeller og tegninger i Bimsync.

– Å fange situasjonen i et prosjekt eller på en byggeplass er ganske enkelt med verktøyene vi har tilgjengelig i dag. En av de største utfordringene for utøverne har vært at punktkyer typisk er veldig store filer som en vanlig laptop eller nettbrett ikke kan håndtere. I tillegg har brukerne vært nødt til å benytte spesiell programvare og ha kjennskap til denne for å kunne vise dem. Det er dette vi løser nå med punkskystøtten i Bimsync, sier Håvard Bell, daglig leder i Catenda.