Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Korrupsjonstiltalte byggesaksbehandlere møter i retten tirsdag

Tirsdag 9. januar starter rettsaken mot de to korrupsjonstiltalte saksbehandlerne i Drammen kommune. Påtalemyndighetene mener den kvinnelige byggesaksbehandleren har mottatt 1,2 millioner kroner i bestikkelser.

Det skriver NRK Buskerud i en artikkel på sine sider.

Det er advokat Lars Christian Sunde i Advokatfirmaet Elden som forsvarer den 59 år gamle kvinnen. Han vil nekte straffskyld når retten settes tirsdag morgen i tinghuset i Drammen.

Korrupsjonssaken belyses i nitten dager. Mengden dokumenter som skal underbygge den 50 punkter lange tiltalen, er så stor at de blir transportert fra politihuset med egen bil dagen før rettens aktører samles, skriver NRK.

Da den tiltalte kvinnen ble pågrepet i januar for snart to år siden, hadde hun vært under politietterforskning i flere måneder.

27 tiltakshavere, de fleste av dem med innvandrerbakgrunn, er involvert i de 30 byggesakene saken handler om. Flere av tiltakshaverne tilhører samme familie.

Ni personer er allerede er dømt for medvirkning til grov korrupsjon. Alle dommer, med unntak av en tilståelsesdom, er anket, heter det i artikkelen på nrk.no.

Ifølge tiltalen er det den 59 år gamle kvinnen som har fått penger av tiltakshaverne. Hennes 46 år gamle kollega skal ha fått penger av henne, blant annet for å være kontaktperson mellom henne og dem som ønsket hjelp til å få realisert byggesaker.

Politiet mener å kunne bevise at han har fått 115.000 kroner. Politiadvokat Hans Lyder Haare sier dette er bygget på mannens egne forklaringer til politiet.