Kontroll på brann på borerigg i Norskehavet

Det er kontroll på brannen som oppsto i maskinrommet på boreriggen Scarabeo 5 på Njord-feltet i Norskehavet tirsdag ettermiddag. Ingen personer ble skadd.

– Situasjonen på Scarabeo 5 er ikke avklart, men den er under kontroll. Det er ikke lenger synlige flammer eller røyk på hendelsesstedet om bord, opplyser Morten Eek, mediekontakt for Statoils utvikling, produksjon og letevirksomhet på norsk sokkel, til NTB.

– Det jobbes nå med en endelig avklaring mot normalisering på riggen, opplyser Eek.

Til sammen 33 av et mannskap på 106 ble evakuert da brannen oppsto i babord maskinrom på riggen. 19 av dem ble fløyet til Kristiansund, mens 14 ble fløyet til nærliggende installasjoner.

– Klokken 18.45 var det 73 personer igjen om bord, og ingen flere planlegges flyttet fra riggen. Personene om bord er heller ikke mønstret i livbåtene lenger, og kan flytte tilbake til lugarene, opplyser Eek.

Scarabeo 5 opereres av Saipem Norwegian Branch. Boreriggen varslet om brannen klokken 17.30.

– Vi vil fortsatt jobbe med skadestedet for å sikre det. Det er fortsatt veldig varmt på stedet, sier Eek, som foreløpig ikke kan si noe om årsaken til brannen.

Det lå tirsdag kveld tre beredskapsfartøy ved boreriggen for å bistå, blant annet med nedkjøling av det svært varme området. Seks røykdykkere har også vært inne i rommet der det brant.