Illustrasjonsfoto: Børje Heikkinen / Statnett

Klart for nye krafttilkoblinger i Sogn og Fjordane

Statnett åpner nå for tilkobling av ny kraftproduksjon i Sogn og Fjordane med ferdigstillelsen av store deler av den nye kraftledningen mellom Ørskog og Sogndal.

Det skriver Statnett i enpressemeldingpå sine nettsider.

Store deler av den nye kraftledningen mellom Ørskog og Sogndal i Sogn og Fjordane begynner nå å bli ferdig, og Statnett kan igjen si ja til å koble ny kraftproduksjon til ledningsnettet. Dette gjelder i Indre Sogn og på strekningen mellom Ålfoten og Sogndal, heter det i pressemeldingen.

– Vi registrerer at flere kraftprodusenter ønsker å komme på nett, og vi er glade for å endelig kunne åpne sentralnettet for ny produksjon i de siste delene av Sogn og Fjordane, sier seksjonsleder Anders Grønstvedt i Statnett.

– Vi planlegger å ferdigstille hele forbindelsen mellom Ørskog og Sogndal i år, og ned til Høyanger i vår. Derfor kan nye kraftprodusenter nå koble seg til nettet, uttaler han i pressemeldingen.

I 2009 var det, ifølge Statnett, ikke lengre driftsmessig forsvarlig å ta inn økt kraftproduksjon mellom Aurland og Ørskog som følge av at nettkapasiteten var fullt utnyttet. I påvente av Ørskog -Sogndal har det derfor vært tilkoblingsstopp for ny produksjon i dette området.