Kirkenes Byggservice fikk Forsvarsbygg-kontrakt

Forsvarsbygg har inngått en kontrakt med Kirkenes Byggservice AS for oppføring av ei ny mannskapsforlegning på Høybuktmoen ved Garnisonen i Sør-Varanger.

Kontrakten er en generalentreprise av en verdi på 55,1 millioner kroner inkludert mva. Byggestart vil være i oktober og mannskapsforlegningen skal stå ferdig i november 2013. Mannskapsforlegning er på 2112 m2 bruttoareal, og skal ha 44 firemannsrom. Det vil gi plass til 176 soldater.

- Forsvarsbygg følger opp helhetsplanen for Høybuktmoen leir, og det er et betydelig fremskritt at soldatene nå får en moderne forlegning med firemannsrom, dusj, toalett og vaskemaskin samt tørketrommel på hvert rom. Den gamle kasernen «Svanvik» med åttemannsrom og fellesdusj i gangen er umoderne og nedslitt, og skal etterhvert rives, sier regionsjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.

- Denne kontrakten er av stor betydning for Kirkenes Byggservice. Med denne generalentreprisen vil det også bli oppdrag til lokale underleverandører og bidra til økt byggevirksomhet i Kirkenes, forteller daglig leder Jonny Bergman.

I tillegg har Kirkenes Byggservice kontrakt på oppføring av den nye stasjonen for Grensevakta i sør, til en verdi av 98,9 millioner kroner. Grunnsteinen for dette prosjektet ble lagt ned 24. september.