Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Arkivfoto

Ketil Solvik-Olsen ny styreleder i Gjermundshaug-selskap

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir ny styreleder i Gjermundshaug Gruppen-selskapet Steer AS.

Det skriver Steer i en pressemelding fredag.

Gjermundshaug Gruppen startet med fjernstyrte anleggsmaskiner i forbindelse med ryddingen av skytefeltet på Hjerkinn for ti år siden, og på grunn av interessen for fjernstyringsteknologien etablerte de i 2018 selskapet Steer AS sammen med IT selskapet Degree Consulting Group. Nå blir USA-baserte Ketil Solvik-Olsen ny styreleder for selskapet, med mål om å åpne enda flere dører til det internasjonale markedet, heter det i pressemeldingen.

– Transportsektoren og anleggsbransjen er i seg selv spennende sektorer å følge med på, og noe jeg involverte meg sterkt i som statsråd. Det Steer holder på med rundt teknologi, for å kunne drive mer effektivt og samtidig oppnå en gevinst knyttet til helse, miljø og sikkerhet, er noe som appellerer veldig til mitt hjerte, sier Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen trekker igjen frem gruveindustrien som en bransje hvor Steer-teknologien kan by på muligheter og fordeler.

– For eksempel er det mye rutinekjøring med tipptruck og dumper etter faste ruter, der klimaet kan være både varmt og støvete, preget av støy og humpete anleggsveier. Teknologien kan løse dette på enklere vis, og med et langt mindre belastende arbeidsmiljø for sjåføren, som kan sitte på avstand i mer komfortable og sikre omgivelser, sier han.
Solvik-Olsen håper å åpne dører i det amerikanske markedet ettersom han er stasjonert i USA frem til sommeren, men forteller at han også jobber med et lengre perspektiv.

Konsernsjef for Gjermundshaug Gruppen Ole Gjermundshaug sier han er glad for å ha fått Ketil Solvik-Olsen med på laget.

– Dette er veldig bra for oss. Ettersom han for tida er bosatt i USA, et av markedene vi jobber aktivt for å komme inn på, er det klart at hans kompetanse og nettverk vil være til stor hjelp for Steer, sier Gjermundshaug.