Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er i dag seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Selskapet var først i landet med å teste ut selvkjørende kjøretøy på norske veier, og de er ledende i landet på autonome busser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Solvik-Olsen ønsker Hareide lykke til: - Ikke rot det til

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ha Frp tilbake i regjering i 2021.

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til. Det var mange negative spådommer og mye som angivelig ville være umulig å få til. Men jeg mener vi har gjort en reell og vesentlig forskjell i Samferdsels-Norge. Det er jeg vanvittig stolt over, sier Ketil Solvik-Olsen til Byggeindustrien.

Rogalendingen, som var samferdselsminister 2013 til 2018, var en populær statsråd i byggenæringen.

Han etterlot seg et kraftig fotavtrykk etter  gjennomføringen av jernbanereformen og etableringen av Nye Veier. Veibyggingen ligger i dag på et historisk høyt nivå.

Nå ønsker Solvik-Olsen å ha ha Frp tilbake i regjering så fort som mulig.

– Jeg mener de siste seks årene har vist at Frp i høyeste grad er et styringsdyktig parti, og vi skal tilbake i regjering. Forhåpentligvis gir 2021 valget et resultat som gjør det mulig, sier Ketil Solvik-Olsen.

– Dersom dere kommer tilbake i regjering i 2021, ville du da hatt samferdselsjobben tilbake eller er det andre poster som frister mer?

– Jeg hadde det fantastisk moro som statsråd, og fornøyd med prosessene som kom i gang. Resultatene kom raskere enn jeg trodde, og det sier noe om potensialet. Men jeg bruker ikke mange kalorier på å tenkte på ulike hypoteser om regjeringsdeltakelse, utover at jeg sterkt ønsker FrP tilbake ved makten og med et sterkere mandat i ryggen. Koser meg nå med de rollene jeg har i transportsektoren og hva jeg kan gjøre ytterligere i næringslivet. Det har jeg mer kontroll på, sier Solvik-Olsen som i dag er seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger.

Til den nye samferdselsministeren Knut Arild Hareide fra Kristelig folkeparti har Solvik-Olsen følgende beskjed:

– Jeg ønsker Hareide lykke til. Ikke rot det til.