Rørlegger og distriktssjef for Heidenreich i Troms og Finnmark, Karin Eilertsen, vant Ingeborg-prisen 2023. Foto: Ingeborg-nettverket
Rørlegger og distriktssjef for Heidenreich i Troms og Finnmark, Karin Eilertsen, vant Ingeborg-prisen 2023. Foto: Ingeborg-nettverket

Karin vant Ingeborg-prisen 2023

Rørlegger og distriktssjef for Heidenreich i Troms og Finnmark, Karin Eilertsen, vant Ingeborg-prisen 2023.

Ingeborg-prisen er en anerkjennelse til en enkeltperson, organisasjon eller bedrift som har bidratt til å synliggjøre og løfte kvinner i rørbransjen, eller på andre måter har gjort en innsats som bidrar til at kvinneandelen i rørbransjen øker. Dette er femte gangen prisen deles ut, skriver Ingeborg-nettverket i en pressemelding denne uken.

Karin Eilertsen mottok prisen under Ingeborg-nettverkets inspirasjonsdag torsdag 23. November.

– Det har kommet mange gledestårer. Bare det å lese sitt eget navn blant alle de fantastiske menneskene og bedriftene som er nominert er svært spesielt. Ingeborg-prisen er en flott statuett av en kvinnelig engel med røde boksehansker. Det er akkurat sånn det kjennes iblant å være kvinne i en mannsdominert bransje, sier Eilertsen i pressemeldingen.

Juryen priser vinneren for å engasjere og inspirere kvinner til å komme inn i rørleggerbransjen. Hun beskrives som en foregangsperson som våger å bruke stemmen sin, som ærlig, inkluderende, engasjert og meget viljesterk.

Eilertsen er primus motor for Ingeborg-nettverkets aktivitet i Nordland, Troms og Finnmark.

– Det betyr enormt mye å vise hva vi damer får til, for min del spesielt det vi får til i nord. Det samholdet vi har skapt gjennom Ingeborg-nettverket har bidratt til å skape noe som både leverandører, samarbeidspartnere og bransjen ser og lytter til, sier Eilertsen.