Illustrasjonsfoto: Dalux

JM og Dalux starter BIM-samarbeid

JM skal etablere en felles plattform for prosjektsamhandling i konsernet, og har valgt Dalux som ny strategisk partner.

Det skriver Dalux i en pressemelding.

Dalux BIM-baserte verktøy skal, ifølg pressemeldingen, støtte en modellbasert arbeidsform gjennom JMs virksomhet i Sverige, Norge og Finland.

– Vi ser at Dalux passer veldig godt inn i våre planer for fremtidige digitale byggeprosjekt med fokus på modellbaserte prosesser. Med Dalux vil 3D-modellen være navet i arbeidsprosessene for både prosjektering og kvalitetssikring i byggeproduksjon, samtidig som vi får en uavbrutt informasjonsflyt gjennom hele prosessen. Dalux er valgt etter en grundig evaluering hvor verktøyet også er testet skarpt i pågående prosjekt, sier forretningsutviklingssjef Per Lundquist i JM.

– Vi er selvsagt veldig glade og stolte over å inngå samarbeid med en av Nordens ledende boligprodusenter. JM er bransjeleder innen prosessbasert prosjektutvikling og har testet oss veldig nøye i evalueringsfasen. Det at vi nådde målstreken anser vi som et bevis på at vi har en god løsning for de som ønsker å jobbe smart, papirløst og modellbasert, kommenterer forretningsfører Søren Hilligsøe i Dalux Norge.