Dalux lanserer plattformen Dalux Box Pro. Foto: Dalux

Dalux lanserer samhandlingsplattform med BIM-støtte

Teknologiselskapet Dalux lanserer samhandlingsplattformen Dalux Box Pro, en plattform som er ment å sikre enklere og mer effektive kommunikasjonsprosesser for byggherrer, totalentreprenører og rådgivere i prosjekteringsfasen.

Det skriver Dalux i en pressemelding onsdag.

Dalux Box Pro er, ifølge meldingen, en felles digital plattform hvor rådgivere, byggherrer og entreprenører i felleskap kan ta beslutninger og avklare endringer gjennom prosjekteringsfasen på både tegninger og BIM-modeller. Plattformen skal samle all kommunikasjon mellom partene i et byggeprosjekt på ett sted i skyen, skriver Dalux.

– I byggebransjen tas mange beslutninger lang tid før byggeperioden går i gang. Vi ser derfor et økende behov for å samle kommunikasjonen som skjer før byggeprosjekter går i produksjon, sier digitaliseringsrådgiver Ole Petter Jetmundsen i Dalux i Norge i pressemeldingen.

Dalux Box Pro er utviklet i tett samarbeid med en sentrale aktører i den norske byggebransjen, og laget for å støtte filområder i henhold til prosjekthotellstandarden ISO19650, åpenBIM, rettighetsstyrt mappestruktur og punktskyer.

– Samhandling i Dalux skjer både ved bruk av modeller og gjennom kommunikasjon mellom prosjekterende. Ikke bare samler det kommunikasjonen, men det gir også mulighet for å se gjennom endringer helt fra første strek i prosjektet, sier Jetmundsen.